Struisvogelteelt Oester Chatelaillon BoucholerusStruisvogelteelt Oester Chatelaillon Boucholerus
©Struisvogelteelt Oester Chatelaillon Boucholerus|Laurinda Hudgens

Oesters van de Boucholeurs: samen genieten!

Vanavond is besloten, we gaan romantisch dineren in Châtelaillon. Op het programma, schelpdieren. Maar niet zomaar schaaldieren! We kiezen de heerlijke oesters van Les Boucholeurs. Ook geen verlaten strand, maar een hutje bij zonsondergang… Romantische sfeer gegarandeerd!

We vinden de zeldzame parel!

Na wat onderzoek waren we het snel eens over de keuze van de hut. Het wordt “Saveurs Nacrées”!

Wij houden van de intimiteit, een beetje afgelegen in het dorp, het mooie terras en de baksteenrode kleur die contrasteert met de omringende natuur. De perfecte omgeving om privé van de Boucholeurs oesters te genieten.

De oester van Boucholeurs: een genot voor alle zintuigen

Op weg naar onze avondhut, passeren we de bassins waar de kostbare schelpen rustig liggen te wachten. Hier zijn we dan! Tafel aan zee of comfortabele bank, u moet een keer kiezen op het terras.

De kaarten komen eraan! Hier staan goed eten en goede humor op het menu. We kiezen samen een overvloedige schotel met zeevruchten, gegarneerd met prachtige huisgemaakte oesters die in de wateren van het Ile de Ré zijn gekweekt. Dat is alles wat er is! De zintuigen worden geprikkeld bij het proeven van dit edele product tegenover de oceaan.

"Pearly flavours", een mooi familieverhaal

De gastvrouw hier is Fanny! Ze blijft aan onze tafel hangen en beantwoordt al onze vragen met plezier. Haar passie? De oester van de Boucholeurs! De cultuur, de goede gebaren, de recepten, ze weet alles over haar paradepaardje.

We luisteren aandachtig naar haar verhaal: dat van een verliefde vrouw die van baan is veranderd om haar man te volgen, die al generaties lang oesterkweker is. Romantischer kan het niet!

Sindsdien runt Fanny deze mooie proefhut samen met Fabrice en zijn broer Kevin Loup. Spreekt haar gezicht je aan? U hebt haar misschien al gezien op de markt, waar ze regelmatig haar vangst van de dag verkoopt.

Fanny KarinebernardFanny Karinebernard
©Fanny Karinebernard

De oester is een delicaat product dat met geduld en respect moet worden gekweekt om het beste eruit te halen.

 

Fanny, oesterkweker en eigenares van de "Saveurs Nacrées" hut

 

Een recept voor warme oesters met champagne, perfect voor een diner voor twee!

(Voor 4 personen)

 

 

De ingrediënten:

– 3 oesters
– 20 cl verse room
– 80 gram boter
– 20 cl champagne
– 4 eidooiers
– Bieslook

De stappen:

  1. Open de oesters, ontdoe ze van de schelpen en zeef het teruggelopen water eruit
  2. .

  3. Smelt de boter en voeg vervolgens de crème fraîche, 8 cl champagne en 16 cl water toe. Pocheer de oesters in het mengsel gedurende ongeveer 10 minuten. Laat ze uitlekken en laat de saus tot de helft inkoken.
  4. Klop de eidooiers met 3 eetlepels champagne. Plaats het in een heet waterbad en laat het indikken.

5. Roer door de gereduceerde saus. Voeg peper, gehakte bieslook en de resterende champagne toe.

6. Doe de oesters terug in de lege schelpen, bedek ze met de saus en bak ze 4 minuten.

Sluiten