Chatelaillon wandeling 2 Verhalen vertellenChatelaillon wandeling 2 Verhalen vertellen
©Chatelaillon wandeling 2 Verhalen vertellen|Agence les conteurs

Markten van Châtelaillon: onze top 5 om uw mandje te vullen!

Elk plezier heeft zijn eigen markt in Châtelaillon! Wil je een aperitiefje? Knabbel aan de Charentais op de overdekte markt. Zin in een biologische brunch? Pluk je groenten bij de kraampjes van het dorp van de slagers. Noteer en vervolledig uw verlanglijstje met onze top 5 markten in Châtelaillon en omgeving!

Winkelen als een plaatselijke bewoner op de overdekte markt

De overdekte markt

 

Het is een concentraat van lokale cultuur dat op u wacht Rue du marché! Met zijn mooie gebouw uit 1930, typisch voor de stijl van de Charente, is de overdekte markt het hart van het leven in de Châtelaillonnaise. Onder het glazen dak vindt u alles wat u nodig hebt voor een 100% Charente-maaltijd. Kaasboer, slager, visboer of traiteur, de winkeliers zijn er trots op u hun lokale producten aan te bieden. Kwaliteit gegarandeerd!

s Morgens is de marktstraat vol leven. Mensen ontmoeten elkaar, maken een praatje en gaan naar hun favoriete kraampjes voordat ze zich bij hun vrienden voegen op een caféterras. Het leven is goed!

Slenteren door de gangpaden van de openluchtmarkt

De externe markt

 

Markeer uw kalenders! Het hele jaar door wachten plaatselijke producenten u elke dinsdag- en vrijdagochtend op de openluchtmarkt om u hun plaatselijke specialiteiten te tonen. Van traiteurs tot fruittelers en zoete lekkernijen, slenter door de levendige Rue du Marché en maak een keuze uit de schatten van de gastronomie van de Charente. Je gaat toch niet weg zonder een meloen!

Als de zomer aanbreekt, breidt de openluchtmarkt zich uit om marskramers, juweelontwerpers en ambachtslieden te verwelkomen…

Gezonde producten bijtanken op de biologische slagersmarkt

De biologische slagersmarkt

 

Na een gourmet week, is er besloten, laten we een lichte lunch nemen! Om gemotiveerd te raken, gaan we naar de plaatselijke biologische producenten van Châtelaillon. Hun hoofdkwartier? Het hart van het dorp van de slagers, elke zondagmorgen van juni tot september. Ter plaatse kunt u samen met de oesterkwekers genieten van een proeverij van zeevruchten alvorens uw manden te vullen met onbehandeld fruit. Goed, mooi en biologisch, een markt in Châtelaillon voor herhaling vatbaar!

Vind een zomersouvenir op de avondmarkt

De nachtmarkt

 

Neem je een meloen mee in je bagage? We raden het niet aan! Wat dacht je van een uitstapje naar de avondmarkt? Het is de perfecte activiteit om ’s avonds af te dingen en het souvenir te vinden dat uw zomer zal markeren. Elke zondag tonen kleine ambachtslieden hun creaties op de centrale boulevard van de badplaats. Of het nu gaat om drijfhout, juwelen of textiel, u zult er snel verliefd op worden.

Verdwalen op de markt van La Rochelle

De markt in La Rochelle

 

Kent u de markten van Châtelaillon door en door? Probeer die in La Rochelle! In het prachtige overdekte gebouw komen elke ochtend talrijke producenten. Baan u een weg tussen de oesterkwekers, slagers en andere wijnhandelaars om de Charente-ziel op te snuiven die in deze plaats heerst.
Op woensdag- en zaterdagochtend is er een grote kermismarkt. Een instituut in La Rochelle en een show die zeker de moeite waard is