NatuurwandelingNatuurwandeling
©Natuurwandeling

Dompel u onder in de natuur van de Châtelaillonnais: kinderspel!

Vakantie is het ideale moment om kinderen de smaak voor de natuur bij te brengen. Verkennen, leren en begrijpen, daar zitten nieuwsgierige kleintjes op te wachten! Van het intergetijdengebied tot de moerassen van Yves, Châtelaillon biedt vele activiteiten om de wereld om hen heen spelenderwijs te ontdekken. Doe je rugzakken om, stap op de fiets en ga als gezin op ontdekkingstocht in de wildernis.

Châtelaillon, een badplaats die ademt

Je hoeft in Chatelaillon niet naar de natuur te zoeken: die is overal! Het hele jaar door toegankelijk, blaast leven in de badplaats en brengt de hele stam samen voor mooie escapades. Te voet of op de fiets, wij houden van dit gevoel van vrijheid, eenvoudig en verfrissend.

Van oost naar west veranderen de landschappen en onthullen ze nieuwe speelplaatsen. Verken het intergetijdengebied en zijn krioelende kleine wereld wanneer de zee zich terugtrekt en bewonder daarna de bewaard gebleven fauna en flora van de moerassen van Yves.

Niet zo snel, de kinderen hebben veel vragen! Dit is een gelegenheid om samen mooie herinneringen te creëren en mooie momenten van medeplichtigheid te delen.

En om enkele van hun vragen ter plaatse te beantwoorden, kom en ontdek de vogels die in de omgeving leven.

De ornithologiesessie is hier

Vissen te voet, een familieaangelegenheid!

Opa en ik gaan graag samen vissen. Ik heb de getijdentijden gecontroleerd, we kunnen nu gaan! Ik trek mijn laarzen en mijn jas aan en vergeet mijn liniaal niet om alles wat ik vang op te meten. Als het te klein is, neem ik het niet!

Op het strand vertelt opa me dat het herinneringen oproept. Hij leert me hoe ik garnalen moet vangen en hoe ik de kleine krabben die weglopen, eruit moet spoelen. Geweldig, de mosselen en kokkels hebben de juiste maat, we kunnen ze terugbrengen!

Op de terugweg zeggen we gedag tegen een oesterkweker die weggaat om op zijn tractor te werken.

De natuur beter leren begrijpen met het natuurreservaat Yves Moerassen

Isabelle GidsIsabelle Gids
©Isabelle Gids

Mijn favoriete moment? Als de zon ondergaat in het reservaat, is er iets magisch in de lucht, je bent in totale harmonie met de natuur.

Isabelle, Gids van het natuurreservaat van Châtelaillon

Idee van de dag: een 100% natuurpicknick

Voor een natuurlijk en gastronomisch moment met het gezin, pakken we de fietsen en gaan er vandoor! Ga naar de kleine dorpjes rond Châtelaillon en hun platteland. Zodra het tafellaken is gedekt, kunt u gaan zitten om te eten in een charmante landelijke omgeving.

Een fauna en flora om te behouden