BluebirdBluebird
©Bluebird|Guy Saly

Vogels aan zee ontdekken in Charente-Maritime

In Châtelaillon zijn de mooie momenten een beetje als veren: zacht, licht en kleurrijk! Ja, maar van welke vogel? Duizelige kneu of scherpe havik? Om dat te weten te komen, trakteren we onszelf op een vogelobservatie sessie om de zeevogels in Charente-Maritime te ontdekken. Een parenthesis vol poëzie om met de kleintjes te delen 🐤

Hotel California 🧳

< Wist je dat trekvogels ook recht hebben op hun voorjaarsvakantie?! En zoals elk jaar zal het voor velen van hen de Charente-Maritime zijn. Tegelijkertijd, begrijpen we ze… Schitterende landschappen, een rijke en beschermde natuur en een zacht klimaat: ook wij maken er ons nest van!

Whoopoe, roodstaart of kneu: om deze kleine gevleugelde toeristen te observeren, nemen we de weg naar het moeras en zijn behouden omgeving. Doe je ogen open. Met een goede verrekijker en een beetje geduld zult u ze uiteindelijk in actie zien. Gluren in de bomen of op zoek naar een baaitje, het hangt allemaal af van het tijdstip van de dag.

XX Wing 🐦

Van de mollige roitelet tot de minute stilt, zeevogels in Charente-Maritime zijn er in alle stijlen. In de categorie groot vallen de orks en herons, maar ook de majestueuze zwaan. Op het land kan deze laatste tot 1,20 meter hoog worden!

Als u door de moerassen wandelt die Châtelaillon omringen, zult u hoog opgestapelde nesten kunnen zien. Ze worden gebruikt voor de voortplanting van ooievaars bij mooi weer. Als je omhoog kijkt, zie je misschien een klein hoofdje die om z’n eten roept…

Het nieuws uit het nest: Het jong van de ooievaar wordt het ooievaarsjong genoemd. Zo schattig!

Het Zwanenmeer

Terwijl sommigen zijn gekomen om de liefde te vinden of om te chillen in de moerassen, zijn de witte zwanen gekomen om zich bij hun neven te voegen. Meer dan 50 van hen hebben zich hier gevestigd om hun kleine gezin te stichten. Niets ongewoons dus, als u ooit op een landweggetje voorrang verleent aan een troep zwanen. Tenzij ze door de lucht vliegen over je hoofd!

Het gaat allemaal om hen! 🦅

Ze zijn groot, ze zijn mooi en ze zijn hongerig! Als u torenvalken, sperwers, buizerds of kiekendieven tegenkomt, zijn ze waarschijnlijk aan het jagen, op zoek naar hun volgende prooi. De specialiteit van deze rapaces? De hover, die hen in staat stelt hun kop te immobiliseren, en zo hun toekomstige snack op de grond beter te vinden.

Uw VVV-kantoor adviseert u…

Wil je al die kleine mensjes van dichtbij zien? Ga naar het kantoor om uw wandeling in de moerassen te boeken. Een uur met de vogels van de baai is best cool 🦉

Psst… U kunt ze ook ontdekken bij eb. Het gebeurt de hele zomer bij Les Boucholeurs. Neem de kinderen mee!

Ontdek de vogels van Yves Bay

Zeekant 🕊️

De kust opgravingen ook! Vraag het maar aan de meeuwen, meeuwen en andere zwervers die luidruchtig patrouilleren op het intergetijdengebied. Hun maaltijd zal snel beslist zijn, want ze zijn omnivoren. Alles is goed in Chatelaillon!