Lopende BoucholeursLopende Boucholeurs
©Lopende Boucholeurs

Race in Châtelaillon: we betreden de sporen tussen aarde en moeras

buiten het seizoen maar niet buiten de piste! In de herfst of in de zomer, in de zachtheid van de vroege ochtend of in het licht van de ondergaande zon, het resort is nog niet klaar met u in beweging te brengen. Zin om de sportschoenen weer uit de kast te halen? Ga hardlopen in Châtelaillon met de nieuwe sportwandeling d’Angoute. Hop, hop hop, in korte pasjes!

Ben je super gemotiveerd?

Laten we 10 km afleggen tussen zee en moeras!

📌 Start: Saint-Jean des Sables, ten zuiden van de gemeente Angoulins

📌 Aankomst: Centre-ville de Châtelaillon

Rustig opwarmen (tut tut tut, we kijken naar u), een snelle plens water en je bent vertrokken voor 7 km hardlopen aan zee. Voeten in het water of in het zand, wij laten u beslissen!

⛱ Stadium 1

Begin uw loop in Chatelaillon op het stedelijke strand van het skioord, voordat u omhoog gaat door de duinen (kuiten, nu). Op het niveau van de haven kunt u gebruik maken van de apparatuur om uzelf te trakteren op eengeïmproviseerde mini-workout. Heb je het warm? Dat is een goed teken.

🌊 Stap 2

Aangekomen op de plage des Boucholeurs, vertraag het tempo met een langzame wandeling langs de plezierhaven en laat u meevoeren door de ontspannende branding. Loop de avenue de l’Abbé Guichard op, voordat u de avenue des Boucholeurs neemt. Begroet een oesterkweker en buig af naar de hoogten van de colline d’Angoute. Je hebt een van de mooiste uitzichten in Chatelaillon verdiend! Kom op adem en geniet van het 360° panorama.

🌿 Stadium 3

Volg het kronkelende pad van dit100% natuurgebied en verleng uw wandeling op het ritme van de zwanen die door de moerassen kuieren. Eenmaal terug op de Boulevard Clémenceau, keert u terug naar het centrum voor een welverdiende pauze…

 

La Rochelle Marathon

30e editie 🎽

Nieuwsgierig of gepassioneerd, alleen of in een team, kom en maak uw hemd nat voor de 30e verjaardag van dit niet te missen evenement in La Rochelle. Op het programma: zweet, goed humeur en trots te hebben deelgenomen! Er zijn veel prijzen te winnen.

Ben je in de cool mode? 🧊

Dat is ook goed! Kies voor kleine lussen van 2 tot 5 km en geniet van uw loop in Châtelaillon in uw eigen tempo.

Loop #1

🚩 Ga in korte passen naar de Boucholeurs’ Walk en volg de mooie, brede promenade langs de zee. Kijk omhoog, de verschillende eilanden zijn binnen handbereik!

🚩 Aangekomen bij de carrelets d’Yves, keert u om naar het hart van het dorp en verfrist u zich in de schaduw van een guinguette.

Lus #2

Een andere lus, een andere atmosfeer!

🚩 Start op de parkeerplaats bij de ingang van de stad.

🚩 Ga linksaf en loop langs de moerassen die de oostkant van de stad begrenzen. In het hart van een ontwakende natuur of gehuld in de duizend kleuren van de herfst, maakt de inspanning snel plaats voor genot… We willen bijna meer!

🚩 Aangekomen in Yves, begroet u nog een laatste keer de paarden en schapen voordat u naar uw vakantiehuis gaat.

De Dienst voor Toerisme informeert u

Deze Châtelaillon race is niet echt geschikt voor fietsen… Aan de andere kant, we hebben genoeg 100% fietsroutes om voor te stellen! 🗺️📚