Nacreous Flavours VerhalenvertellersNacreous Flavours Verhalenvertellers
©Nacreous Flavours Verhalenvertellers|Agence les conteurs

Zeevruchtenrestaurants in Châtelaillon: onze 3 favoriete adresjes

Mosselen hebben niet dan wel niet het prestige van oesters, maar ze verdienen een plekje op de menukaarten van de badstad. Warm of koud, met saffraan of Pineau des Charentes, op restaurant of om mee te nemen: ze worden gesmaakt door alle leeftijden en doen de oceaan alle eer aan. Loopt het water je al in de mond? Hier krijg je van ons een top 3 van zeevruchtenrestaurants in Châtelaillon Hijs de zeilen!

De oesterbar van Maud Chollet

Een reis voor je zintuigen

Waar:

    • 43 Avenue André Dulin Village des Boucholeurs
    • 17340 YVES

Wanneer:

    • De oesterbar is alle dagen open, behalve op zondagnamiddag.

Dit vinden wij fantastisch: Deze bar is lid van een biologische AMAP (Association pour le Maintien d’une Agriculture Paysanne – Vereniging voor het behoud van de plattelandscultuur) en wil de tradities van weleer niet verloren laten gaan.

MEER WETEN OVER DE OESTERBAR

 

Bij de familie Chollet gaat de passie voor schelpdieren over van generatie op generatie! Maud behoort in haar familie al tot de vierde generatie die op deze plek werkt in het vissersdorp Les Boucholeurs. Ze neemt de bestellingen op in haar oesterbar midden in het domein waar haar familie schelpdieren kweekt. Een origineel zeevruchtenrestaurant in Châtelaillon! Kies je zilte favoriet – oesters of bouchotmosselen – en zoek een plaatsje uit op het schaduwrijke terras om te genieten van een smaakvol en kraakvers product. Korter kan de keten niet! Als je liever thuis zeevruchten eet, dan kan je ze bij Maud ook kopen om mee te nemen.

L’Ambiance cabane

Zoek je een zeevruchtenrestaurant in Châtelaillon? Ga dan zeker eens langs bij dit monument uit de streek! Valérie en Jean-Michel verwelkomen je in hun oestercabane in het vissersdorp Les Boucholeurs.

Dit vinden wij fantastisch: het panorama vanop het terras en de warme ontvangst van de uitbaters.

Je gaat er even zitten voor het schitterende uitzicht vanop het terras: de baai van Yves, het Ile d’Aix en Fouras tekenen zich af in het glinsterende water aan de horizon. Op de uitgebreide kaart met smaken uit de zee vind je zeker iets wat je lust. In een gezellige sfeer proef je alles wat Valérie en Jean-Michel met passie kweken.

Mosselen en oesters? Kijk even achterom! Zo zie je het park waar ze vandaan komen op enkele meters van het restaurant. Versheid gegarandeerd!

MEER WETEN OVER L’AMBIANCE CABANE

 

 

Saveurs nacrées

Je zou Saveurs nacrées bijna de parel van de zeevruchtenrestaurants in Châtelaillon kunnen noemen! Dankzij de ideale ligging vlak bij de zee, de oranje parasols en het hoger gelegen terras zie je de cabane van Fanny en Fabrice al van ver.

Dit vinden wij fantastisch: Fanny en Fabrice zetten zich elke dag in voor kwaliteitsvolle producten.

Een van mooiste uitzichten van de hele kustlijn! Hier zetten Fanny en Fabrice alle petjes op: producent, kweker, affineur en verdeler. Zo kunnen ze veeleisend zijn voor de kwaliteit van hun producten en hun klanten elke dag het beste uit de zee aanbieden.

Passie, hard werken en knowhow: een efficiëntere combinatie bestaat niet!

MEER WETEN OVER SAVEURS NACRÉES