Mediatheek Espace Enfant3Mediatheek Espace Enfant3
©Mediatheek Espace Enfant3

De koffer van Allionis: een uitje!

La Malle d’Allionis, dat is de nieuwe naam van de Médiathèque de Châtelaillon-Plage die in 2019 een metarmorfose heeft ondergaan. Upcycling, reizigerscafé, gezellige leeszaal, het neemt je nu mee op een mooie reis… die van lezen en cultuur.
Dus voor een koffiepauze tijdens het lezen van uw favoriete krant, om uw e-mails te checken in de wifi-lounge of om uw volgende lectuur te kiezen, duwt u de deur open, opent u de kofferbak, leest u, deelt u, bladert u, ontsnapt u.

Tot ziens in de mediatheek

Het ligt achter het stadhuis, op de binnenplaats, op korte loopafstand van de marktstraat. Dus loop, fiets of scoot, de keuze is aan u.
Het is het hele jaar geopend op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 18.00 uur en op donderdag van 15.00 tot 18.00 uur.

Het café van de reiziger

Wat als u de tijd zou nemen… de tijd om uw favoriete krant te lezen terwijl u nipt aan een goede koffie op een rustige en ontspannende plek? Dat is waar vakantie om draait, alles doen en niets. Dan hebben we de ideale plek, het reizigerscafé bij de ingang van de mediatheek. Bestel uw favoriete warme drank bij een vrijwilliger, koop de 40 dagbladen die worden aangeboden en maak het uzelf gemakkelijk.

Café MediatheekCafé Mediatheek
©Café Mediatheek

«Je viens tous les jours pour lire la presse locale. J’aime cette pause hors du temps.»

Paul, 60 ans

CaféCafé
©Café

« Je viens tous les mardis et vendredis après un passage au marché. J’en profite pour papoter avec mes copines et lire la presse féminine de la semaine. Un vrai luxe! »

Julie, 35 ans

We bladeren door en ontsnappen

Wilt u de laatste detectiveroman van uw favoriete auteur lezen of meer te weten komen over de geschiedenis van Châtelaillon? Sylvie en Cristelle zijn er om hun favorieten en hun goede raad met u te delen.

Wij zijn er zeker van dat zij de zomer lectuur voor u zullen vinden om te luieren op het strand. Of als u liever in een van de vele fauteuils zit, snuffel wat rond en kies.
En als u toch bezig bent, laat uw kinderen dan hun ruimte ontdekken, kies het boek dat ze ’s avonds voor het slapengaan moeten lezen of het stripboek van de week en laat ze lekker languit liggen in de grote, zachte, kleurrijke fauteuils… een echte uitnodiging om te lezen.

De VVV adviseert u

 

Wist u dat de mediatheek in de zomer een weekkaart aanbiedt?

Dus voor 5€, zou het dom zijn om het te missen.

Wil je ontsnappen?

Om dit dromerige universum te ontdekken en Cristelle’s goede leesadviezen

Aansluiten en bellen

Er is besloten dat we dit jaar de verbinding verbreken. Je kunt je computer niet meenemen op vakantie. Maar we willen wel wat vakantiefoto’s naar oma en opa sturen. Ons werd verteld dat de wifi-ruimte van de Médiathèque de gezelligste in Chatelaillon was. We gaan naar de eerste verdieping en daar, verrassing, is het een huiskamer zoals thuis, een beetje vintage, die zijn armen naar ons uitsteekt. We gingen zitten, kozen onze computer en stuurden de foto’s. En tenslotte blijven we nog wat langer surfen, want we zijn hier echt gelukkig!

En als we mooie verhalen te horen kregen

Cristelle en Sylvie houden van mooie verhalen en ze vertellen ze elke donderdag in het groene park in de zomer aan kinderen vanaf 4 jaar. In de schaduw van de bomen nemen ze uw kleintjes mee in de wereld van reuzen en fantastische dieren… mooie verhalen in perspectief en het is gratis.

Het hele jaar door volgen workshops, ontmoetingen en wedstrijden elkaar op, want de liefde voor het lezen is iets om te delen.