Bistrot Du Port Olivie PravBistrot Du Port Olivie Prav
©Bistrot Du Port Olivie Prav|Olivier Pravert Photographe

Ervaar de vriendelijkheid van de Châtelaillonnais!

De gezelligheid van Chatelaillon is zoals zijn markten: gul, warm en authentiek! Van het strand tot de cafés in het centrum van de stad, we nemen de tijd om elkaar te ontmoeten, om te lachen en om te delen. Gewoon samen zijn! Daar gaat het om in de vakantie.

Kleine genoegens in het dagelijks leven

Gezelligheid in Châtelaillon, dit zijn allemaal kleine geneugten die het dagelijkse leven ritme geven en de vakantie mooier maken! Slentert u ’s morgens vroeg door de Rue du Marché? Laat u verleiden tot een kleine koffiepauze om de dag goed te beginnen en maak een praatje met de plaatselijke bevolking.

Ga naar de marktkraampjes en ontdek een feest van 100% Charente-specialiteiten. Het is mooi, het is vers, en het is met liefde gekweekt door lokale producenten! We dompelen ons onder in de vrolijke sfeer van kleurrijke kraampjes en we vullen zijn manden.

Ingevulde mand, geslaagde picknick!

We verzamelen vrienden, we leggen ons tafellaken op het zand en delen samen de lekkernijen van de markt. Wijn, fruit, groenten en gebak, de gezelligheid in Châtelaillon heeft alles! En het uitzicht op de oceaan bederft niets…

Als de oester de koningin van de plateaus blijft, dan hebben de mosselen en andere wulken hun laatste woord nog niet gezegd! Jong en oud, het hele gezin zit met de voeten in het zand te genieten van een jodiumhoudende lunch.

Al deze momenten dragen bij aan de gezelligheid van Châtel!

Grote momenten van delen

Op zomeravonden is het dak van het Casino de plek bij uitstek om te ontspannen met een weergaloos uitzicht op zee. Het stuifwater van de zee, de sterrenhemel en de perfecte DJ-sets om je in de stemming te brengen.

De gezelligheid van Châtelaillon weet ook hoe het rustiger kan… Een meer gezellige sfeer deze keer, met een goede koffie en het lezen van de krant elke ochtend in de vernieuwde mediatheek van Châtelaillon.

De kinderen? Ze ontwikkelen hun creativiteit met een breed scala aan activiteiten in het Beauséjour centrum. Nieuwe vrienden gegarandeerd! Dit is een gelegenheid voor ouders om het Hippodrome de Châtelaillon te ontdekken en samen te vibreren op het ritme van de paardenrennen.

Of u nu met uw gezin bent of met vrienden, het resort biedt u een onderbreking van de drukte om het eenvoudige plezier van een vakantie te herontdekken.

Gastronomische pauzes

Als er één ding is dat we allemaal delen, is het een zoetekauw! En in Chatelaillon is er voor elk wat wils. We delen onze favorieten met u:

Voor een kopje koffie na het winkelen: Le Centre Bar of La Brûlerie du marché

Voor een theepauze met de meisjes op een gezellige plek : En Apar’thé of La compagnie de la Rosa

Voor liefhebbers van goed bereide crêpes: het niet te missen Bains des Fleurs

Voor een intermezzo met sterren: het gastronomische restaurant La Grande Terrasse van Pierre Gagnaire

Of gewoon voor een aperitief: voeten in het water na een mooie dag in de zon!
Dit is wat Chatelaillon zo’n populaire ontmoetingsplaats maakt voor de mensen van Chatelaillon en La Rochelle… En vele anderen ook!