Bezoek aan het Verhalende OesterparkBezoek aan het Verhalende Oesterpark
©Bezoek aan het Verhalende Oesterpark

De mooiste bezoeken van Châtelaillon en omstreken

Er is geen gebrek aan bezoeken in Chatelaillon en omgeving! Erfgoed, natuur, avontuur of gastronomie, er is voor elk wat wils. Onderweg leren kinderen terwijl ze plezier maken en genieten ouders van een verfrissend eenvoudige pauze. Het is aan jou om de jouwe te kiezen!

Schelpdieren: ontdekking van de oesterteelt

Met zijn subtiele jodiumsmaak en zijn ruwe schelp is de oester een symbool van de cultuur van de châtelaillonnaise. We proeven ze graag op elk moment van de dag, maar we kennen niet altijd hun geschiedenis! Ontdek het met twee wandelingen in Châtelaillon en omgeving.

Wilt u even weg van de zee? Lees dan meer over oesterproeven.

Het bezoek van de oesterhut: Het zijn drie vrouwen met karakter die hun passie met ons delen via hun oesterhut. Laurence Gaté, haar moeder en haar zus leiden ons door het oesterkweekgebied en geven uitleg over de geboorte en de groei van oesters.

Laag water en landingsnetten: op ontdekkingstocht door het intergetijdengebied

Als het eb wordt, wordt een mooie strook land aan de wandelaars onthuld: dit is de vooroever. Daarmee verschijnt een hele kleine onderwaterwereld op klaarlichte dag.

Haal je laarzen uit! Krabben, krabben, garnalen, scheermessen of zelfs kokkels liggen binnen het bereik van het net, tot groot genoegen van de kleine vissers. We vertrekken met een gids die ons de verschillende aanwezige diersoorten laat zien en de regels die we moeten volgen om dit kwetsbare milieu en zijn biodiversiteit te beschermen.

Verrekijkers en mooie exemplaren: op ontdekking in het natuurreservaat

In Chatelaillon en omgeving moet je soms ver weg gaan om leuke verrassingen te hebben! Dit is het geval met het Yves moeras natuurreservaat.

Dit beschermde gebied, op enige afstand van de badplaats en alleen toegankelijk via een bezoek, bevat natuurlijke schatten. Met zijn prachtige landschappen, uitzonderlijke flora en toevluchtsoord voor trekvogels, is deze oase van rust een echte traktatie.

De kleine avonturiers hebben zelfs recht op hun eigen junior safari! Goed begeleid, ontdekken ze spelenderwijs het belang van biodiversiteit. De ouders kunnen genieten van een bezoek aan het reservaat in de schemering, op het moment dat de lichtjes het mooist zijn.

Catamaran en zonsondergang: ontdekking van de eilanden

Châtelaillon en omgeving kunnen ook worden ontdekt door de zee op te gaan. Ga naar het toeristenbureau om uit te varen! Met de rondvaartboot of de catamaran, vanuit La Rochelle of Fouras, om de eilanden Aix en Ré te bezoeken of voor een tochtje in de buurt van Fort Boyard: u heeft de keuze!

Goed om te weten: Voor een gezinsuitstapje of een aperitief met vrienden, geef de voorkeur aan de catamaran.

Nieuw in 2022

La Rochelle Oceaanpas

Doe uw voordeel met de nieuwe stadskaart 100% digitaal van La Rochelle: 30 partnerlocaties in 14 steden in Charente-Maritime, de zuidelijke Vendée en het Marais Poitevin. Profiteer van tot € 150 besparing op uw bezoeken en cruises en gratis toegang tot het openbaar vervoer in de Agglomeratie La Rochelle.

De Rochelle Ocean Pass is het onmisbare paspoort om deze zomer de omgeving van Chatelaillon te ontdekken!

Fregat en zeelui : op ontdekking naar het Arsenaal van de Zeeën

Treed de legende binnen met het Arsenal des Mers, 15 km ten zuiden van Châtelaillon. Deze site is gewijd aan de wereld van de navigatie en biedt 3 leuke en spannende activiteiten: de Corderie Royale en zijn meeslepende workshops en de Accro-mâts.

In dit avonturenpark kruipt u in de huid van een zeeman die van touw naar touw tokkelt.