Nijlpaard 4 raceNijlpaard 4 race
©Nijlpaard 4 race

De renbaan van Châtelaillon: een galoppade

Paardenrennen in Chatelaillon is een instituut. Reeds in 1928 vonden de eerste races plaats. En vandaag is het op een gloednieuwe renbaan, de meest gewaardeerde in de Atlantische boog, dat de grootste coureurs elkaar ontmoeten voor tuigraces.
En het heeft een klein uniek kenmerk in Frankrijk: het is een links touw; dit betekent dat de paarden in de tegenovergestelde richting lopen, wat sommige van hen bevoordeelt.
Dus als u nog nooit een professionele paardenrace hebt bijgewoond, deze reuzen van dichtbij hebt gezien, de adrenalinestoot hebt gevoeld bij de finish van een wilde race, dan nodigen wij u uit op de renbaan van Châtelaillonnais.

Een toegankelijke renbaan

Gelegen aan de ingang van de stad, in de wijk die zijn naam draagt, is het het gemakkelijkst om er met de auto te komen en te parkeren op de openbare parkeerplaats aan de achterkant van de renbaan

Hedendaagse architectuur en beschermde omgeving

De huidige renbaan werd in 2013 volledig herbouwd door een architect die gespecialiseerd is in dit soort gebouwen. Bewonder het profiel van de architectuur, de combinatie van hout, beton en metaal die deze renbaan zijn panache geeft. Draai u om en bewonder de ellipsvormige houten stallen, een unieke configuratie in Frankrijk.

En wat de plaats zo mooi maakt, is het natuurgebied waarin hij gelegen is. Dit Natura 2000-geclassificeerde gebied is rijk aan beschermde fauna en flora, waardoor het een vredige en groene plek is.

Op uw plaatsen, klaar, lopen

In de gokhal kunt u uw geluk beproeven en op de overdekte tribune met 400 zitplaatsen kunt u zien hoe de geharnaste dravers oefenen voor de start. Zoek het paard waar je op gewed hebt. Het is de gele Kozak. Volg hem met je ogen en wacht geduldig op de start.

Als u wat hoogte wilt, ga dan naar boven op het mooie terras en neem uw verrekijker mee. U zult op de eerste rij zitten om uw veulen te zien winnen.

.

Als u ervan droomt uw winnaar te zien, ga dan naar de onderkant van de renbaan om uw helden van dichtbij te zien tijdens de prijsuitreiking.

Nijlpaarden racesNijlpaarden races
©Nijlpaarden races

« C’est la première fois que je viens sur un champs de courses, j’ai adoré»

Justine, 40 ans

Tribune HippodroomTribune Hippodroom
©Tribune Hippodroom

« On a parié, on a perdu mais pas de problème car l’ambiance était au rendez-vous ! On reviendra c’est sûr »

Kevin, 20 ans

Paarden zijn niet alleen voor volwassenen

Kinderen houden van paarden. Dus deze race dag is niet alleen voor volwassenen. Ponyrijden, opblaasbare spelletjes, bungeejumpen, paardenrennen op een driewieler, ze hebben het geweldig naar hun zin.

Lunch met uitzicht op de renbaan

Je komt niet naar de renbaan alleen voor de races, het zijn de sfeer, de show en de adrenaline die het tot een speciaal moment maken.
Dus om het beste van elke seconde te maken, zien we je om 12 uur:
We zullen er om 12 uur zijn:

    Voor een chique lunch

  • Voor een chique lunch in het panoramische restaurant om wat hoogte te nemen en de races te bewonderen terwijl u luncht (reservering verplicht)
  • Voor een snack met de hele familie bij de snackbar en ga naar de tribunes
  • Voor een lunchpauze op het terras op zonnige dagen