Op Chatel 080818 (5)Op Chatel 080818 (5)
©Op Chatel 080818 (5)|Olivier PRAVERT

Wat te doen in Chatelaillon als het weer niet goed is?

Het gebeurt (zelden) dat het weer in Chatelaillon een beetje grillig is. Als de oceaanwinden heerlijke vis voor de maaltijd en mooie golfjes voor ons om ons op het strand te vermaken met zich meebrengen, brengen ze soms ook wat wolken mee. Dus haal de paraplu en de laarzen maar tevoorschijn, want zelfs op een regenachtige dag is er altijd wat te doen in Châtelaillon-Plage!

Het regent, geen paniek. Wij hebben een hele reeks activiteiten voor u en uw kleintjes uitgekozen.

Met de hele stam

Wanneer het in Chatelaillon niet mooi genoeg weer is om in zee te zwemmen, zoeken we een coconnetje op om ons onder te dompelen in een boek.

Om de zeldzame parel te vinden, ga je naar de boekwinkel van de kat die leest! Een strip voor kinderen, een roman voor ouders, bij Stéphanie, Jérôme en hun trouwe katachtige metgezellen, vindt u altijd wat u zoekt!

Een andere plek waar we elkaar ontmoeten om te lezen: de mediatheek, de Allionis-koffer. Hier vergeten we de regen voor een paar uur en beginnen we aan een groot avontuur!

Het hele gezin heeft zijn boek in de hand, dus is het tijd om een rustig en gezellig plekje te zoeken. Waarom ga je niet zitten voor een kopje thee? Bezoek de Compagnie de la Rosa of Chez En apar’thé voor een middagje lezen. U kunt ook de heerlijke gebakjes en producten proeven die in elk van de twee winkels worden aangeboden.

Als uw stam meer van het grote scherm houdt, kunt u ’s middags gratis films bekijken in de culturele zaal van Beauséjour. s Ochtends worden er workshops en activiteiten voor kinderen georganiseerd, zodat u een ochtend voor uzelf heeft.

Alleen voor ouders!

Leren de kinderen brood bakken of ontwikkelen ze hun artistieke vaardigheden in een workshop?

Je hebt een paar uur de tijd, dus maak er het beste van! Bestemming het Nuxe thalasso centrum en spa, La grande terrasse. Laat u gaan en ontspan, de massagestralen en verwarmde baden van het thalassocentrum doen de rest!

Verkwikt door deze ervaring in La grande terrasse, hebt u nog wat tijd over voordat u de kinderen ophaalt.

Beproef uw geluk in een van de speelzalen van het Casino de Châtelaillon. Aangezien het weer niet is veranderd, zult u beschutting kunnen vinden tussen de automaten en blackjacktafels en misschien de jackpot winnen!

Onze goede ideeën op dit gebied

Jong en oud kunnen niet stilstaan? U had gepland om op het strand te rennen en in zee te zwemmen, maar vandaag in Chatelaillon laat het weer dat niet toe?

Terwijl u wacht tot de lucht van de Charente Maritime opklaart, kan het hele gezin trainen in een fitnessruimte. Wij delen met u onze 3 favorieten!

Het meest open: De Piek

The Peak is een avonturenpark waar je een echt penseelaapje kunt worden! Accrobranche, klimmen of speels klimmen, alle activiteiten worden binnen gedaan onder het welwillende oog van het vrolijke team ter plaatse.

Wat maakt The Peak zo speciaal? Solidariteit! De site is volledig toegankelijk voor gehandicapten. Een heel leuk initiatief om te ontdekken.

Het origineelste: Jumpin’Park

Maak je klaar om te stuiteren met dit onconventionele concept! Hier is er geen droog land, maar overal dalingen. Basketbal-trampoline, trefbal-trampoline of de Fort Boyard-versie van de balkentest, je zult niet genoeg plezier hebben! Lachen en sensatie gegarandeerd.

Het weer in Châtelaillon laat te wensen over?

Het overdekte recreatiepark Trop Cool verwelkomt u voor een namiddag vol spelletjes en een goed humeur.

Het meest gezinsvriendelijk: Trop Cool

Op het programma: reuzenglijbaan, hindernisbaan, meerdere doolhoven, klimmuur en vele andere verrassingen! Het park biedt ook all-inclusive verjaardagsarrangementen.

De verkeerde ideeën

Bij het zien van de bewolkte passages, boven de oceaan, dacht u misschien naar het aquarium of aquacentrum te gaan, wachtend tot de zon weer terugkomt?

Als deze twee plaatsen een must zijn, raden wij u aan ze te reserveren voor warme dagen of goed weer in Chatelaillon.

De gematigde zalen van het aquarium zijn een ideale plek om af te koelen tijdens een hittegolf, terwijl de buitenzones van het aquacentrum aangenamer zijn als het niet regent!

Samengevat

Vind al onze activiteiten om de regen door te komen!