Fort BoyardFort Boyard
©Fort Boyard

Cruise naar Fort Boyard: de cultus reis!

We kijken er al twee jaar met afgunst naar vanaf het strand in Chatelaillon… We hebben het de kinderen beloofd, vandaag doen we het: een cruise naar Fort Boyard! Dat is alles wat nodig was om een algemene karaoke te beginnen. Geen raadsels, woeste leeuwen of bungeejumpen op het programma, maar een geweldig gezinsuitstapje om deze cultusplaats te ontdekken.

Laten we gaan!

De beste manier om een boottocht naar Fort Boyard te organiseren is via het toeristenbureau. Ter plaatse kunt u kennismaken met de verschillende circuits en een keuze maken tussen een monohull en een catamaran.

Na uitleg over het verschil is de keuze snel gemaakt: het wordt een mooie zeilboot voor meer sensaties! Wij kiezen ook voor de rondleiding, zodat de kleintjes begrijpen dat het niet zomaar een show is. Het is geboekt!

De magie van het fort

De hele stam gaat aan boord van de cruiseboot en we vertrekken voor een 2 uur durende cruise naar Fort Boyard. Controle van de rugzakken*… Alles is er! We passeren snel de torens van de haven en kijken uit over de oceaan zo ver het oog reikt.

  • Zonnebril*
  • Hoeden en petten
  • Zonnebrandcrème
  • Flessen
  • Camera
  • Paar verrekijkers

Dan moet je 45 minuten wachten voor je het Fort kunt zien. Maar wat een plezier!

De kinderen zijn als gekken en verliezen bijna hun pet. Mam, waarom kunnen we niet naar binnen gaan? Onze gids legt uit dat het een monumentaal gebouw is en dat het erg moeilijk is er binnen te komen. Tenzij je een helikopter hebt!

Is dat niet de baard van Vader Fouras die we daar kunnen zien?

Een grappig verhaal!

Jules is geboeid door de rondleiding. Hij houdt van geschiedenis, en hij wordt goed bediend! Ik verneem, net als hij, dat het fort vroeger werd gebruikt om de monding van de Charentes te beschermen.

Het duurde te lang om het gebouw te bouwen en het was verouderd door de nieuwe artilleriemethoden van die tijd. Daarna werd het een gevangenis, voordat het voor een symbolische euro aan het departement werd verkocht. Een goede deal!

Het bezoek loopt ten einde, snel een selfie met de kinderen voor deze indrukwekkende stenen kolos. Een leuk souvenir van onze cruise naar Fort Boyard.

Terug naar de plooi!

We vertrekken met sterren in onze ogen, verrukt over onze ontdekking. Richting het prachtige eiland Aix en zijn natuurlijke schatten. Het is prachtig… We komen terug, dat beloof ik, kinderen!