Struicultuur Chatelaillon Plage Agence Les Conteurs 9Struicultuur Chatelaillon Plage Agence Les Conteurs 9
©Struicultuur Chatelaillon Plage Agence Les Conteurs 9|Gregory Cassiau

Waar vind je de beste oesters in Chatelaillon?

Op zoek naar die ene speciale persoon? Er zijn verschillende opties voor u beschikbaar.

Vooreerst kunt u rechtstreeks naar het oesterkweekgebied van de stad gaan. Kortsluiting, daar kun je niet tegenop! Dit is de ideale gelegenheid om de plaatselijke producenten te leren kennen en de wereld van de oesters te ontdekken. Aarzel niet om hen vragen te stellen, ze zullen trots zijn om hun passie voor dit prachtige product met u te delen.

Zullen we gaan eten? De oesterbarakken van Boucholeurs zijn nog steeds de beste manier om de klompjes Chatelaillon te proeven. Vers, glanzend en geurig, ze zijn elke dag een genot voor bezoekers en stamgasten. Een glas gekoelde witte Charentaise wijn, een scheutje citroensap en je hebt een uitzonderlijk gerecht!

We delen met u 3 leuke adresjes om met de voeten in het zand te genieten van oesters in Chatelaillon.

Struicultuur Chatelaillon Plage Agence Les Conteurs 9Struicultuur Chatelaillon Plage Agence Les Conteurs 9
©Struicultuur Chatelaillon Plage Agence Les Conteurs 9

Het recept voor de perfecte oester? Passie, geduld en veel ellebogen-vet!

Fanny Mariée van de Saveurs Nacrées oesterbarak

Op het levendige strand, schelpdieren!

Ontdek onze selectie van de beste plekken om van oesters te genieten in Châtelaillon

De derde mogelijkheid om oesters te proeven in Chatelaillon: de overdekte markt!

Het is geopend van 1 mei tot 30 septemberiedere dag van 8.00 tot 13.00 uur en vervolgens van oktober tot aprilvan dinsdag tot zondag van 8.00 tot 13.00 uur.Controleer de datum van de dag, pak je beste mandje en laat je leiden door de verleidelijke geuren van de kraampjes.

Om de beste oesters te vinden, geven wij u onze 4 favoriete stands:

Hoe kies je je oester?

Er zijn verschillende vakjes die u moet aanvinken voordat u de oesters van Châtelaillon proeft:

H3 De versheid

  • Koop ze bij voorkeur in een mandje om ze plat te houden
  • Zie u alstublieft op de verzenddatum op het etiket van de bourriche
  • Bewaar ze ongeveer tien dagen in de koelkast of op een koele plaats, tussen + 5 °C en + 10 °C

H4 Het type: plat of hol

  • De platte oester is zeldzamer, duurder en onderscheidt zich door zijn sterke jodiumsmaak
  • De holle oester, die meer voorkomt, wordt onderverdeeld in drie variëteiten, afhankelijk van hun ruimte en rijpingstijd: fines, specials en claires pushes
H5 Het kaliber
  • Hoe hoger het maatgetal, hoe kleiner de oester!
  • Voor flats :
    • 000, de grootste: tussen 100 en 200 g.
    • 00: 90 tot 100 g
    • 0: 80 g
    • 1: 70 g
    • 2 : 60 g
    • 3 : 50 g
  • Voor holtes:
    • 1, zeer groot: 111 g en meer
    • 2, groot: 80 tot 110 g
    • 3, medium: 50 tot 80 g
    • 4, klein: 30 tot 50 g
    • 5, zeer klein: minder dan 30 g

Hoe open je gemakkelijk een oester?

  • Heb je jezelf verwond bij de opening? Geen paniek! Laat uw hand onder koud water lopen, desinfecteer de wond en raadpleeg hem onmiddellijk.
  •  

    • Aan alle nieuwsgierige mosselliefhebbers: open nooit een oester zonder de aanwezigheid van een volwassene.

    Hoe kook je ze?

    Meer te weten komen...

    Sluiten