Wij houden ervan met hen te praten, over de regen en het weer, maar vooral ook over hun waardevolle adviezen! Keuze van ingrediënten, bereiding en bijgerechten, de winkeliers van de overdekte markt inspireren u en begeleiden u bij uw keuzes. Ontdek ze! Goede humor en gezelligheid gegarandeerd.
Overdekte markt: een concentraat van de Charentes!
Woorden van de winkeliers!
Samen met Constance zal Pascal u het water in de mond doen lopen met zijn selectie Charentais-kazen. Zijn specialiteit: de jonchée! Ken je het niet? Deze verse kaas, typisch voor de streek, wordt aangeboden in een mooie gevlochten ring, waaraan hij zijn naam dankt. Zijn licht bittere smaak in de mond, zijn frisheid en zijn delicatesse maken hem tot het kleine zoetje aan het eind van een maaltijd. Je zult smelten!
Pascal’s advies: Wilt u een nog gastronomischere proefervaring? Bestrooi uw jonchée met suiker of voeg een vleugje honing toe. Een goede cognac zal het ook versterken.
De overdekte markt is een kleine familie! Iedereen kent elkaar hier, het creëert een echte sfeer, authentiek en vriendelijk
Manu is een van de slagers die je niet mag missen op de overdekte markt. Hier is hij even bekend om zijn mooie stukken als om zijn goede humeur! Als u op zoek bent naar kwaliteitsvlees, bereid met passie en geserveerd met een glimlach, dan bent u hier op de juiste plaats. Koken, receptideeën en smaakcombinaties: wij nemen kennis van zijn waardevolle adviezen om indruk te maken op onze volgende gasten!
Manu’s specialiteit: een smaakvolle witte ham gekookt gedurende 12 uur. De lange kooktijd zorgt ervoor dat u de smaak van het vlees in het sap terugvindt.
Als je van je werk houdt, ben je compromisloos over kwaliteit.
Op de overdekte markt van Chatelaillon vindt u een tweede specialist in biefstuk en entrecote! Loïc van het Maison des Délices, slager, varkensslager en traiteur, biedt u op zijn stand producten van hoge kwaliteit aan, geleverd in een regionaal kort circuit.
Zijn extraatje? Samenwerkingsverbanden met merken en labels, die de traceerbaarheid van het vlees garanderen!
Loïc’s favoriet: Charentais krekels met zeezout van het Ile de Ré. Een 100% lokaal genoegen, 100% lekker!
Ik hou van het contact met klanten. Adviseren, begeleiden en inspireren is ons dagelijks werk met mijn team.
Oesters zijn een familieaangelegenheid in de familie Courprie! Gevestigd in het dorp Boucholeurs, bestendigen de verschillende generaties oestertelers een kostbare knowhow. Bezoek hun stand op de overdekte markt van Chatelaillon om de vruchten van hun werk te proeven.
De raad van de familie Courprie: met zijn jodiumhoudende smaak is de oester op zichzelf al genoeg! Een scheutje citroen, een vleugje peper, maar niet meer!
Je passie doorgeven aan je kinderen is het beste cadeau dat je ze kunt geven.
Pasta ja, maar Stefano’s pasta! Ga naar de Pasta Company om met hem de ware smaak van de Italiaanse gastronomie te (her)ontdekken. Wilt u alles weten over ravioli, alles leren over mozzarella di bufala en uw parppadelle bereiden als een echte Toscaan? Vraag maar!
Stefano’s tip: doe nooit verse room in pasta carbonara. Sacrilegio!
Wat hebben Châtelaillon en Italië gemeen? De liefde voor de eenvoud!
Waar en wanneer?
Om Pascal, Manu, Loïc, Isabelle of Stefano te vinden, ga naar de Rue du Marché het hele jaar door!
- Van mei tot september: elke dag van 8.00 tot 13.00 uur.
- oktober tot april: dinsdag tot en met zondag van 8.00 tot 13.00 uur.