De markt van Boucholeurs vindt elke zondagmorgen plaats van juni tot september, van 8 tot 14 uur. Als de mandjes vol zijn, kun je achter het fornuis!
De biologische markt van Boucholeurs: het hoofdkwartier voor fijnproevers!
Wanneer gebeurt het?
Waar gebeurt het?
Ga naar het mooie dorp Boucholeurs op het André Hesseplein om alle kraampjes van de producenten te vinden.
Boucholeurs? Het is afkomstig van “bouchot”, deze typische schelpdierenparken die het hart vormen van de oesterteelt in de Charente. Dit is wat de reputatie van dit voormalige vissersdorp heeft gemaakt en wat het vandaag zijn unieke charme geeft.
Het is heel gemakkelijk om er met de fiets te komen vanuit het centrum van Châtelaillon via de zee.
Om naar de Boucholeurs markt te gaan,
ook bekend als de markt van Charentais
.
Waarom is het geweldig?
In de eerste plaats voor de setting, maar ook voor de specificiteit van de markt: biologisch! Het is de garantie voor lokale en natuurlijke producten, geteeld met respect voor het milieu en de tradities. De liefde voor de aarde, daar gaat het om! Biologisch voedsel is geweldig voor kinderen omdat het hun smaakpapillen van jongs af aan helpt opvoeden. Maar het is ook belangrijk voor ouders die bij elke hap het plezier van goed eten herontdekken.
Wie ontmoeten we? Al de juiste mensen!
- Wilfried, trots op zijn 100% Charentais meloenen. Pas op, de benaming “Charentais” is niet altijd waar. Bij ons wel!
- Jerôme en zijn seizoensgroenten meer natuurlijk dan natuurlijk geproduceerd in Saint-Christophe (15 km van Chatelaillon)
- Fanny en Fabrice van de Saveurs Nacrées hut en hun eigen oesters geproduceerd in Les Boucholeurs
- Laurence en haar zelfgemaakte saffraan en honing duo
- Alexis, bekend om zijn lekkere geitenkaasjes
- Jean-Paul en zijn zelfgemaakte Pineau Charentais
- Vis van de visserij van Rochelle
- Beun’aise bier van Aytré
En vele andere lokale schatten om op tafel te zetten voor de volgende maaltijd!
Weet je niet wie Fanny en Fabrice zijn?
Ontdek hun oesterhut “Saveurs Nacrées” in Les Boucholeurs!