Op Chatel 150718 (23)Op Chatel 150718 (23)
©Op Chatel 150718 (23)|Olivier Pravert Photographe
Pasen in de buurt van La Rochelle: onze 5 onverbeterlijke ideeën!

Pasen in de buurt van La Rochelle: onze 5 onverbeterlijke ideeën!

In de aprilvakantie trekken we ons terug uit de dagelijkse sleur en boeken we een heerlijk Paasweekend met onze kleintjes in de buurt van La Rochelle. Een teen in de zee, een oor in de lucht en de ogen wijd open, u ontdekt uzelf aan de draad en geniet van het hele resort in uw eigen tempo. Dus, wat zal je eerste goede idee zijn?

Idee # 1

Ontdek Châtelaillon in één keer

Minder auto’s betekent meer avontuur in de badplaats. Ga naar uw dichtstbijzijnde fietsverhuur en neem uw mini-Poulidors mee op een de France tour door Chatelaillon! Tussen zeeën en moerassen ontwaakt de natuur onder een zoete zon en onthult haar eerste schatten aan u. Lucht, jodium en onverwachte ontmoetingen (oh een reiger!), april heeft meer dan één verrassing in petto.

Eieren zoeken is goed. Het vinden van aanwijzingen is beter! Geen tijd te verliezen, de hele stam begint aan een Terra Aventura onderzoek in achtervolging van de kostbare Poï’z. Met de fiets of te voet, op smartphone of op papier, voor ieder zijn techniek om de snelste te zijn! En wie weet, is er een chocolade kip voorbij geglipt…

Terra Avontuur Eierenjacht

Idee # 2

Bubbelen in La Rochelle

Een paasweekend in de buurt van La Rochelle kan niet zonder een bezoek aan het favoriete aquarium van Frankrijk! Waarom houden we ervan?

🐠 Voor zijn 82 zwembaden verspreid over 10 aquatische universums

🔎 Om een spannend en poëtisch moment met de kinderen te delen

Om ze om de andere stap “wow” te horen zeggen

☁ Om van de witte stad te genieten, zelfs als het grijs is!

De wat oudere kinderen kunnen een bezoek brengen aan het Arsenal de Rochefort en de Corderie Royale, twee symbolen van het maritieme verleden van de stad. Niet te missen: het avonturenpark Accro-Mâts in de buurt! Aan de oevers van de Charente klimmen de kinderen op een replica van het fregat Hermione en gaan als echte piraten van touw naar touw.

Idee # 3

Genieten van de regen

Valt de hemel naar beneden? We hebben precies wat je nodig hebt!

  • Voor kangoeroes in de dop: ga naar Angoulins, op 5 minuten van Châtelaillon met de auto, voor een speciale middag vol waaghalzerij. Wat het indoor klimmen betreft, kiezen we voor The Peak en zijn speelse muren. Aan de trampolinekant stuiteren we dankzij het Jump’In Park.
  • Voor het zaad van kunstenaars gebeurt het in het Atelier de Beauséjour: goochelen, theater, golf of koken: talent wacht niet!”
  • Voor zoetwaterzeilers: ga naar de Club Nautique om een optimistencursus te volgen.

Hoe meer luidruchtig we zijn, hoe beter! ☂️
Klimmen, stuiteren of de zeilen hijsen: alles is mogelijk met onze selectie van speciale kinderactiviteiten.

Idee # 4

Verwondering over de natuur

Meer zoals zee of moeras? Schelpdieren en schelpdieren of orks en blauwe reigers? Kies uw uitje en boek uw familierondleiding met een specialist in de lokale flora en fauna. Genoeg om de nieuwsgierigheid te wekken tijdens uw Paasweekend in de buurt van La Rochelle.

Idee # 5

Vader Fourras zien

Zet de petten op en pak de tumellas, u gaat met de boot naar Fort Boyard! Vanuit Châtelaillon of La Rochelle splits je de golven met je neus in de wind en trakteer je jezelf op een namiddag die de kinderen zich nog lang zullen herinneren…

Brengen we naar de zee?
Geef jezelf een reis naar de zee en zeg Père Fouras gedag van ons!

Bekijk de uitjes in Fort Boyard
Vaar naar Fort Boyard op een commentaarcruise of geniet van een catamarantocht met uitzicht op het Fort.