Zonsondergang Samhammad StrandZonsondergang Samhammad Strand
©Zonsondergang Samhammad Strand

Onze 10 redenen om dit najaar voor Châtelaillon te kiezen!

Dat is het, de nazomer heeft zijn pijl dwars door ons hart geschoten. Wij zijn verliefd geworden op het seizoen en zijn ontspannende rust, zijn lichtgevende landschappen en zijn frisse lucht die de zware truien te voorschijn haalt. We werden verliefd op de gulle natuur, de rustige wandelingen en de zonsondergangen. Wil je ons liefdesverhaal delen? Ontdek onze 10 redenen om dit najaar voor Châtelaillon te kiezen.

# 1

Zet je tassen neer

Aan de voet van de zee

Om optimaal van het seizoen te genieten, kiezen we voor een verlengd weekend in een mooie huuraccommodatie aan de poort naar de oceaan. Genoeg om de luiken te openen met een glimlach!

Onze favoriet 🍂

Het Hotel Victoria en zijn vintage elegantie. U zet uw bagage neer in een van de grote, mooi ingerichte kamers, voordat u zich aan de bar installeert om van de plaatselijke lekkernijen te genieten. Tenzij u de voorkeur geeft aan het comfort van een fauteuil uit 1930, vergezeld van een mooi boek over Châtelaillonnaise architectuur?

# 2

Met de natuur

Een zijn

Het najaar biedt een Châtelaillon die rustiger en stiller is dan in de zomer. De fauna komt dan uit haar schuwheid en reserveert een paar mooie momenten voor wankelende wandelaars. We ademen diep in de frisse en gouden natuur en kraken zachtjes de bladeren onder onze voeten.

Onze opname van 🍂

Het kruispunt van de moerassen. Nu de winter nadert, verhuist iedereen of neemt zijn intrek in zijn nieuwe verblijfplaats. Kijk omhoog: u kunt zwermen trekvogels zien, op weg naar warmere oorden.

Om de blauwe reigers te begroeten

Om de vogels in de moerassen van Chatelaillon te bewonderen

# 3

Specialiteiten uit Charente

om te plukken aan

Thuis blijft het half seizoen vol smaken! In de goede restaurants of tussen de kraampjes van de markt, springen de specialiteiten van de Charente al snel in het oog. Als de pompoen in de schijnwerpers staat (meloen, pompoenen, pompoenen), blijven de zeevruchten en de vis de sterren van de borden. Schelpen, oesters of mosselen: een concentraat van jodium.

Onze favoriet 🍂

De must-have mouclade! Wij vinden het heerlijk met een puntje kerrie om de smaak subtiel op te peppen.

Voor levensgenieters en globe-trotters

Markten in Chatelaillon: onze top 5 om uw mandje te vullen

# 4

Rond de architectuur van châtelaillonnaise

Laten we het onderzoeken.

Ga met een fijne kam door het erfgoed van het resort tijdens een nieuw Terra Aventura-onderzoek. Herontdek het stadscentrum via de enigma’s en laat je kleine Sherlock Holmes het einde van het verhaal hebben!

Onze favoriet 🍂

Het oogverblindende straatkunst gewelf van de kerk in Chatelaillon. Een gedurfde creatie gesigneerd Amaury Dubois.

Om het mysterie van mooie stenen te ontrafelen

Terra Aventura rondleiding door de architectuur van Châtelailles

#5

Thalasso

om op te krullen

De winter komt er (al) aan… Om de weg te bereiden, gunnen we ons een intermezzo van puur welzijn met het thalasso complex van het MGallery Hotel. Bubbels, massages en behandelingen: dag spanningen, hallo kleine attenties!

Onze favoriet 🍂

De dood zeezout en abrikozen olie scrub. Een natuurlijk wonder voor uw huid.

#6

Een intense zonsondergang

Om jezelf te trakteren

Omdat een foto soms meer zegt dan duizend woorden…

Onze favoriet 🍂

Kleine wol + glas pineau + zonsondergang = oneindig geluk.

#7

Het leven in La Rochelle

De echte

De rode loper? Niet ver weg! La Rochelle in de herfst is alle charme en attracties van de stad, zonder de zomerdrukte. De sfeer van de oude haven, de restaurants met karakter en de cafés op het terras zijn voor u. Slechts één ritme: het jouwe!

Voor een verfrissend plan B

Châtelaillon, een badplaats in de buurt van La Rochelle

#8

Het Aquarium van La Rochelle

om je te verwonderen over

Dit is DE must-see bezoek aan de rebellenstad. Welkom in de Mediterranée. Of liever naar de Caraïben. Nou, in het regenwoud. Te laat, je bent al ondergedompeld in een traag ballet van zeeschildpadden… Dit alles, zonder ooit de staart te maken! (van vis).

#9

Winkelen in de winkels

Van de stad

De blauwe kaarten gaan de Rue du Palais opwarmen… Speel het als een echte Rochelais en vind het perfecte accessoire tijdens een shopping sessie in het centrum van de stad. Niet redelijk, maar wat dan nog?

#10

Programma buiten het seizoen

We hebben een mooi programma samengesteld zodat u het hele jaar door van Chatelaillon kunt genieten.

Als bonus

Kom het volgende jaar terug!