Marais Chatelaillon Les ConteursMarais Chatelaillon - Grégory Cassiau - Les Conteurs - Rechten voorbehouden
©Marais Chatelaillon Les Conteurs 9|Gregory Cassiau / Les Conteurs

Mijn eerste lente in Chatelaillon

De eerste stappen in het water, de eerste tochtjes en de eerste pedaalslagen… kinderen groeien op met Chatelaillon! Seizoen na seizoen verzamelen ze de kleine geneugten van de badplaats en vullen ze zich met nieuwe sensaties. Als huneerste herfst al geweldig was, dan zal hun eerste lente wel spannend zijn!

🌸

Onze 5 redenen om voor de lente te kiezen

☑️ Om je de koning/koningin van het resort te voelen. 3,5 km strand voor jezelf, wie zegt dat beter?

☑️ Dit is het beste moment om de Châtelaillon-houding aan te nemen. Het kan in drie woorden worden samengevat: vrijheid, eenvoud, vrijgevigheid. Probeer het eens!

☑️ Ga voor groen. Het bruisende leven van de marais, de jodiumhoudende gezelligheid van de Boucholeurs of de Colline d’Angoute zijn nog niet klaar met u te verbazen.

☑️ Bestel de flagship cocktail van het resort: 1/3 licht, 1/3 zuurstof en 1/3 jodium.

☑️ Geniet van een resort dat schittert. La Rochelle, Fort Boyard, Iles de Ré, d’Aix of d’Oléron: alles is binnen handbereik. Of een zeilboot. Of catamaran.

👓☕️

Eerste lenteterrassen

Stel je voor… Een prachtig april weekend, de eerste stralen zonneschijn die doorkomen. De lucht is warm, het kan in deze tijd wel 25° worden, terwijl de oceaan een paar stappen verderop zijn golven uitrolt. De kinderen spelen rustig in het zand en u bestelt uw eerste terraskoffie van het seizoen. Een voorproefje van geluk?

Aan het einde van de dag klinken de glazen en toasten de stam in de tuin van het mooie huurhuis. Pineau voor de groten, watermunt voor de kinderen en lente-oesters voor iedereen. Meer Charentais, doen we niet!

Angoute's wandeling

Châtelaillon in het voorjaar is ook een gelegenheid om flâner zo dicht mogelijk bij een natuur te komen die ontwaakt. Luister goed, je kunt het horen geeuwen… We willen verhuizen! In rando modus of in bike modus, voor de lol of om aan je cardio te werken, gaan we naar de moerassen.

Daar ter plekke doe je je ogen wijd open om een moeder ooievaar te zien die haar ooievaarskuikens vergezelt, witte steltkluten die in het water waden of butternootvlinders die elkaar het hof maken. Er is een reden waarom de lente het seizoen van de liefde is!

Voor degenen die meer willen, verlengen we de wandeling naar Angoute en zijn heuvel om een van de mooiste uitzichten op Châtelaillon te bieden.

💆♀️ 💆♂️

Spa Nuxe voor paren

Er hangt liefde in de lucht bij de Spa Nuxe de Châtelaillon! Het einde van het jaar is zwaar geweest, dus geven we onszelf een pauze van welzijn voor twee om diep te ontspannen en weer op krachten te komen. Duo-behandeling, jacuzzi buiten en zintuiglijke douche: de winterkou lijkt ver weg…

🚲 🌊

Op weg naar het Ile de Ré

Hijs de zeilen en haal het anker op, we gaan naar het eiland Ré! Een kalmere zee, een heldere hemel, en maar weinig mensen ter plaatse: we ontdekken de plek in de beste omstandigheden.

Eenmaal van boord, staan alle zintuigen op scherp. De papavervelden springen in het oog, terwijl de zoutmoerassen de smaakpapillen en de reukzin prikkelen. We eindigen met een fietstocht over het eiland om er zeker van te zijn dat we niets van het landschap missen.

⛪️🏡

Architectuur

Op het programma: Belle Époque charme en villa’s met karakter

Houd je van mooie stenen?

Treed in de voetsporen van de architectuur van de Châtelaillonnaise.
Kortom, voor een weekend of een week vakantie, kunt u nieuwe energie opdoen, een bezoek brengen en genieten van het ontwaken van de natuur.