Koppelwandeling ChatelaillonKoppelwandeling Chatelaillon
©Koppelwandeling Chatelaillon - Agence Les Conteurs|Gregory Cassiau

Weekend in Châtelaillon-Plage buiten het seizoen: onze benodigdheden

Overpriced Juli? Wat als september en mei de beste maanden van het jaar waren om van een weekend in Châtelaillon-Plage te genieten? De straten zijn zichtbaar, de zon laat haar eerste stralen zien en het strand wordt onthuld in haar mooiste licht. Een geweldige manier om de essentials van het resort te (her)ontdekken… zonder de drukte en de hitte!

A is voor...

L’Aquarium de La Rochelle

🌸🍂❄️

Deze blauwe droom, kun je niet geloven dat het wonderlijk is? Welkom in een van de mooiste privé-aquaria van Europa. Een paar cijfers om je in de stemming te brengen:

 • 0 stress voor kinderen (en ouders)
 • 2 uur onderdompeling in de zeebodem van de wereld
 • 83 aquaria om versteld van te staan
 • 600 soorten
 • 12.000 zeedieren
 • 3 miljoen liter zeewater ter plaatse, waarvan 1,5 miljoen alleen al voor haaien!

B is voor...

Balade d’Angoute

🌸🍂

Ontdek een nieuw gezicht van Châtelaillon met een tochtje tussen zee en moeras. Op het spel: een van de coolste panorama’s op het resort. Of u nu langzaam, wandelen of cardio wilt, de Angoutre walk past zich aan alle wensen aan. Trek je sportschoenen aan!

C is voor...

Aquatisch Centrum 29°

🌸🍂❄️

Het Centre Aquatique, gunstig gelegen tegenover de jachthaven, is het perfecte toevluchtsoord wanneer het weer koeler wordt. Pak zwemcapes, stop de handdoeken in de rugzakken en kom met uw gezin genieten van het water van 29°. Meer een sportman? Tussen een les aquabiken en een sessie aquagym door, zult u in de grote zwembaden naar hartelust krioelen. Liever farniente? Neem een duik in een van de jacuzzi’s terwijl de kleintjes rondspetteren onder het waakzame oog van de zwemmers.

D is voor...

Ontdekken van de fauna en flora

🌸🍂

Of ze nu slim zijn als aapjes of sterk als leeuwen, uw pitchouns zullen als vissen in het water zijn met onze 100% natuur activiteiten. Hoe slim!

 • Ga op junior safari in de Marais d’Yves
 • .

 • Maak een foto met de neushoorns in de Zoo de la Palmyre
 • De ezelskoppen aaien bij L’Asinerie des Varennes in Dompierre sur Mer
 • De Autruches van Laurette

F is voor...

Zoetbal

🌸

Een ballon, vrienden en het grote strand van Châtelaillon: het Stade de France kan wachten! We dribbelen, we schieten en we vieren onze overwinning als team met een welverdiende wafel met suiker.

Geen fan van de ronde bal? De Molky werkt ook!

Vorm

🌸

“In mei, laat je niet gaan” (châtelaillonnais spreekwoord)

Weekend doel: fit worden! We motiveren onszelf, we vertrekken overwinnend en we testen de faciliteiten van de stad gewijd aan zweet en tijd. voor uw figuur, lopen met apparaten langs het strand ofnatuurwandeling in de Angoute moerassen, u bent op de goede weg.

G is voor...

Levensmiddelen

🍂

Na het sporten, comfort, met de zoete lekkernijen van de herfst. De honingpannenkoeken met geroosterde amandelen van Bain des Fleurs, huisgemaakte wafels van Glacier des Dunes… In september, luisteren we naar zijn window!

Golf

🌸🍂

Zin in een weekend in Châtelaillon-Plage dat swingt? Ga naar de Bluegreen Rochefort Océan (ja, we spreken Engels) in Saint-Laurent-de-la-Pée of de Golf La Rochelle Sud… ten zuiden van La Rochelle.

L staat voor...

M is voor...

Seizoensgebonden markten

🌸🍂

Het hart van de badplaats klopt een beetje harder op marktdagen. Flaneren, kletsen, proeven en manden vullen met heerlijke seizoensproducten. of gejodeerde oesters, krijg je een welverdiende “hmmm”.

P is voor...

Erfenis

🌸🍂

Het erfgoed van de Charente heeft geen gebrek aan goudklompjes: de architectuur van Châtelaillonnaise en zijn kerk, de mooie stenen van La Rochelle en zijn haven, het marineverleden van Rochefort… De verkenning is nog maar net begonnen.

Een basiskamp voor architectuurfans

De piek

🌸🍂❄️

Om de pieken te bereiken. Naar binnen!

Ga voor het avontuur

Petits plaisirs

🌸🍂

Onze favorieten?

💧 De cocooning pauze in een thalasso of in de Nuxe Spa, ideaal voor een wellness weekend in Châtelaillon-Plage.

Lokale producten van de markt: aardbeien in de lente, warme geitenkaas in de herfst en oesters aan het eind van het jaar: het winnende (en gastronomische) trio

Restaurants in Châtelaillon

Eén dag, duizend ideeën

T is voor...

Terra Aventura

🌸🍂

De kleintjes aan het dwalen krijgen en ze tegelijkertijd aan het denken krijgen? Alleen Terra Aventura kan dat. Als Châtelaillon 3 sporen telt, telt Charente-Maritime niet minder dan 440! Leuk, slim en gratis: wij valideren.

W is voor...

Lang weekend! 🌸🍂❄️