Overdekte wandeling2 LarochelleOverdekte wandeling2 Larochelle
©Overdekte wandeling2 Larochelle

De markt van La Rochelle: de ontmoetingsplaats voor fijnproevers!

Kent u de kraampjes van de Boucholeurs uit uw hoofd? Hebben de kraampjes van Chatelaillon geen geheimen meer voor u? Probeer de markt van La Rochelle! Elke zaterdag is het een goede sfeer en plezier voor de zintuigen in het hart van de witte stad. Iets om jonge en oude fijnproevers te laten watertanden. Organisatie, toegang: wij vertellen u alles!

Waar is het?

Hoe kom ik daar?

Kun je het horen? Het is de roep van verse kaas en zoete meloen! U hebt twee oplossingen om u bij hen op de markt van La Rochelle te voegen

Het beste plan is om te parkeren bij Les Minimes waar parkeren gratis is. U kunt dan op de bus stappen die rechtstreeks naar de oude haven van La Rochelle gaat, waar u kunt genieten van het uitzicht op de oceaan. Perfect om zaken en plezier te combineren.
Met de fiets, de trein of de auto: alle wegen leiden naar de marktaroma’s!

Als u zich wilt laten meeslepen, gaat u naar het station van Châtelaillon, op 15 minuten lopen van de overdekte markt. Met gemiddeld 19 treinen per dag tussen de twee steden heeft u keuze genoeg qua dienstregeling! Een mooie rit van 7 minuten later en je staat op het perron in La Rochelle. Eenvoudig, snel en ecologisch.

De markt van La Rochelle, een goede traditie

Eenmaal daar ontdekt u de overdekte markt van La Rochelle in zijn fraaie gebouw van glas en staal uit de 19e eeuw. Een beetje jodiumlucht, felgekleurde kraampjes en geuren van gourmetten: u wordt meegesleept in de vrolijke sfeer die er elke ochtend heerst. Doe je boodschappen als een echte Rochelais! Hier kunt u met vrienden afspreken in de kleine cafés langs de markt om een praatje te maken, een paar dingen op te halen en de wereld in te trekken. En als er nog wat tijd over is, vul je je mandje! Een levenskunst die we graag toepassen tijdens de feestdagen.

We vergeten bijna het essentiële: de markt van La Rochelle is elke dag open van 8 tot 13.30 uur.

De markt van La Rochelle in twee woorden? Plezier en gezelligheid!

 

Fanny, 43, tuinierster

De kermis: een 100% Charente-genot!

Vond u de overdekte markt in La Rochelle leuk? Je mag de kermismarkt niet missen. Het ontvouwt zich vlak naast de deur elke woensdag en zaterdag ochtend. De boodschappenlijst kan langer zijn dan verwacht!

Het is onmogelijk om de specialiteiten uit de hele Charente-Maritime niet te proeven: verse geitenkaas, meloen, champignons, seizoensfruit en -groenten… Op zoek naar inspiratie? De plaatselijke producenten hebben altijd wel een lekker recept in petto om met u te delen. Vraag maar! De kermismarkt is ook een gelegenheid om rond te slenteren en onder de zomerzon de kleuren en geuren van het seizoen op te snuiven. En vergeet het kopje koffie niet, om de ochtend af te sluiten als een inwoner van La Rochelle!