Wandeling Uitbreiding Olivier Pravert2Wandeling Uitbreiding Olivier Pravert2
©Wandeling Uitbreiding Olivier Pravert2|Olivier Pravert Photographe

De kermis van Châtelaillon: het vakantie rendez-vous!

De dresscode van de kermismarkt: een glimlach en een mand! Dat is alles wat nodig is om u onder te dompelen in de warme en levendige sfeer van dit niet te missen evenement. Van de zoete geuren van rijp fruit tot de prachtige groenten van de zon en de specialiteiten van de streek, vul u met kleuren en smaken voordat u met een mand vol huiswaarts keert. Heb je wat je nodig hebt? Laten we gaan koken!

Een kruispunt in het leven van de châtelaillonnaise

De kermis van Chatelaillon telt meer dan 80 handelaars in het laagseizoen en tot 180 in het hoogseizoen. Maak verschillende manden klaar! Allen wachten op u langs de Boulevard de Lattre de Tassigny, de Bevrijding en de Marktstraat voor een moment van delen en gezelligheid.

 • Van mei tot september van 8.00 tot 13.00 uur
 • oktober tot april van 9.00 tot 12.30 uur
 • Marie MarcheMarie Marche
  ©Marie Marche

  Marie, 50 jaar oud

  Kom voor de wandeling, blijf voor de sfeer!

  Om verse producten in te slaan, om de nieuwsgierigheid van de kleintjes te wekken of om de plaatselijke producenten te ontmoeten, hebben we allemaal een goede reden om over de openluchtmarkt van Chatelaillon te slenteren.

  Wij geven u onze top 3

  1 – Kies voor seizoensgebonden producten! Elke tijd van het jaar, nieuwe smaken op de markt.

  3 – Verzamel waardevol advies! Onze lokale producenten zijn gepassioneerd over hun producten! De buitenmarkt is hun kans om hun kennis en knowhow te delen, dus aarzel niet om goede ideeën op te doen. En verse producten!

  2 –Kruisende paden! De marktstraatjes zijn een echt kruispunt van leven in Châtelieu waar producenten en vakantiegangers, jonkheren en kleintjes zich vermengen. U kunt met vrienden of stamgasten afspreken rond uw favoriete koffie en een ochtend lang het dagelijkse leven van de plaatselijke bevolking delen. Goed gezelschap en mooie producten: wat wil je nog meer?

  Onze must-see stands!

  Alle kramen hebben hun charme, maar op de kermismarkt van Châtelaillon vindt u een groot aantal topproducenten die u niet mag missen! We zullen niet liegen, we hebben een paar favorieten…

  Voor de lekkerbekken, direct twee stands die rechtstreeks uit de Vendée komen en die doen watertanden. Brioches voor de eerste, meloenen voor de tweede: wij laten u kiezen!

  Voor de liefhebbers van mooie producten zijn het natuurlijk de kraampjes met seizoensfruit en -groenten. Proef, proef… en proef!

  Voor wie plezier wil schenken, biedt de bloemist die voor de bakkerij is gevestigd, kleurrijke en betaalbare boeketten aan. Pioenroos, iris, tulp of roos, wist je dat elke bloem een boodschap heeft?

  Voor wie op zondag zin heeft in zoetigheid, hebben de Frères Gourmands van de Rue du Marché iets om van te watertanden…

  Voor de liefhebbers van zero waste biedt de winkel Au Jardin zijn bulkproducten en kleine, smakelijke en gezonde bereide gerechten aan.

  En voor al diegenen die zich geen ochtend kunnen voorstellen zonder een koffiepauze, die vindt plaats in de brûlerie van de markt of aan de toonbank van de Compagnie de la Rosa!

  “Het is hartverwarmend om te zien dat trouwe klanten jaar na jaar terugkomen. Bij sommige gezinnen zien we de kinderen beetje bij beetje opgroeien en volgen we hun verhaal. Ik zou mijn baan voor niets in de wereld willen ruilen.

  Alain, 41 jaar, tuinder

  “Meloen is de koning van de tafel tijdens de feestdagen! Als aperitief, als voorgerecht, bij de picknick, zoet of hartig, het past overal bij!

  Kevin, 20 jaar oud, meloen verkoper