Lesconteurs Family Ice CreamLesconteurs Family Ice Cream
©Lesconteurs Family Ice Cream|Agence les conteurs

IJssalon of crêperie? In Chatelaillon kiezen fijnproevers niet!

Het is snack tijd in Chatelaillon! Na een duik in de Atlantische Oceaan en een wandeling langs het strand, heb je wel een momentje zoetigheid verdiend.
En we zijn er zeker van dat de zoete geuren die van de kust komen uw eetlust nog meer zullen opwekken! Voor een lekkere trek of een wolfshonger, delen wij met u de adressen van de beste ijssalons en crêperies in Châtelaillon!

We smelten voor de gletsjers!

Bij het verlaten van het water zullen de meest hebzuchtigen zeker de kleurrijke gevel van de ijssalon Ô Sorbet d’Amour opmerken, gelegen bij het casino van Chatelaillon. De eigenaar is niemand minder dan Renaud Gourdon, een voormalig professioneel rugbyspeler en trainer, die van de ovale bal overstapte op bolletjes ijs door zijn winkel te openen met uitzicht op de oceaan. Sindsdien verblijdt hij de inwoners van Châtelaillon en bezoekers met zijn heerlijke sorbets en zelfgemaakt ijs.

In Chatelaillon, is het Benjamin die achter de toonbank staat. Maar bij Rugby, net als bij Sorbet d’Amour, is het teamwork dat telt! We kunnen altijd op Benjamin rekenen om ons de nieuwe producten te laten proeven die op traditionele wijze worden bereid, in de lokalen van La Teste de Buch.

Op een paar meter afstand is de Glacier des Dunes ook de ideale plek voor een smakelijk en verfrissend moment! Proef in dit mooie huis met een groene gevel de uitzonderlijke ijsjes en sorbets van de beroemde meester-ijsbereider “ERNEST Le Glacier”.

Geroosterde pistache, karamel, citroenmeringue, gazellehoorn, bloedsinaasappel-bergamot, abrikoos-pavot-nougatine of zelfs cannelés de bordeaux, van de meest traditionele tot de meest originele smaken, het is moeilijk kiezen!

De nagerechten van de Glacier des Dunes moeten met mate genuttigd worden!

We doen liever niets dan industrieel ijs aanbieden!

Laurence Lemoine, ijsmaker en eigenaar van Glacier des Dunes

 

Wat voor parfum moet je kiezen bij de Glacier des Dunes?

< Zonder aarzelen het karamelijs! Met zijn subtiele smaak en zijn fleur de sel van het Île de Ré, is het ons 100% Châtelaillonnais genoegen. Het is ook een knipoog naar Laurence's Bretonse roots."

Wij houden van de crêperies van Châtelaillon!

Het Bains des Fleurs, een echte instelling van Châtelaillon Plage, is al sinds 1921 een ontmoetingsplaats voor gezellige momenten! Enkele tientallen jaren later, in 1975, werd het etablissement, dat een favoriete ontmoetingsplaats voor badgasten en vakantiegangers was geworden, omgebouwd tot een van de eerste crêperies in Châtelaillon.

Het bewijs dat de reputatie van de crêpes des Bains des Fleurs door de eeuwen heen heeft standgehouden, en ook vandaag de dag komen de mensen er nog massaal om de uitstekende pannenkoeken met uitzicht op de Atlantische Oceaan te proeven. Zout of zoet, boekweit of tarwe, een crêpe eten in de Bains des Fleurs is een must tijdens een uitstapje naar Châtelaillon!

Een klein hoekje van Bretagne ligt verscholen tussen de prachtige villa’s van Châtelaillon! Vanaf het strand, als u terugloopt richting centrum, gaat u naar de crêperie Ty Breizh om echte Bretonse pannenkoeken te proeven. Na een duik in zee, een wandeling op het zand of om te genieten van de zachtheid van de Châtelaillon avonden, is er altijd een goede reden om elkaar te ontmoeten aan de Ty Breizh tafel!

Wat als we niet kiezen?

Zou tenslotte niet de beste keuze zijn: niet te kiezen, los te laten en je verlangens te volgen? Pannenkoek of ijs, zwemmen of zonnebaden, bezoeken of rusten… in Châtelaillon stel je jezelf geen vragen meer en laat je je meeslepen door het ritme van de vakantie!

Dat is ook de geest van de vakantie in Chatelaillon: alles doen of niets doen, kiezen… of niet kiezen!

 

Anne-Sophie Legrand, Communautair Bureau voor Toerisme van Châtelaillon-Plage

Waar we ook zijn, gourmandise is een mooie kwaliteit!

Zoek onze selectie van de beste plaatsen om “hmmm” te gaan in Chatelaillon