Dejeuner BaindefDejeuner Baindef
©Dejeuner Baindef

We gaan terug naar de kindertijd met Les Bains des Fleurs!

Ons zondags ritueel? De hele familie verzamelen in Chatelaillon en rond de crêperie van mijn kindertijd zitten: de Bain des Fleurs! De traditie is om samen te rijden vanuit La Rochelle en dan neer te strijken op onze gebruikelijke plaats, uitkijkend op zee. Een gastronomische bijeenkomst die mooie herinneringen oproept en nieuwe creëert!

Van zeezwemmen tot pannenkoeken: een verhaal zonder zout!

Het mooie weer is terug in de badplaats! Voor één keer hebben mijn ouders zich bij ons gevoegd voor onze zondagse lunch onder de Châtelaillonnais zon. We stopten even voor de blauwe gevel van de Bains des Fleurs, als een knipoog naar de mildheid van de kust.

Dit is waar ze me altijd mee naartoe namen toen ik klein was. Zoveel herinneringen!

Trouwens, hier zijn Jérôme en Marie, de eigenaars van het huis. Ze zijn nu bijna vrienden. Ze ontvangen ons als koningen en zetten ons zoals gewoonlijk op het terras, met uitzicht op zee. We waarderen de aandacht!

Terwijl wij gaan zitten, praat Jérôme met de vroegere eigenaars van de Bains des Fleurs, de heer en mevrouw Verdier.

Laten we in het diepe duiken!

Wat zullen we vandaag eten? Voor mij wordt het een marissa en voor hem een noorderling. Mama en papa houden zich aan het gourmetmenu, terwijl de kleintjes het kindermenu krijgen.

Een goed bewaard geheim

Deze boekweit pannenkoeken waren een genot. Je hoeft niet te vragen wie er dessert wil: iedereen! Wij kiezen unaniem voor DE klassieker van het huis, de onverwoestbare pannenkoek met karamel en gezouten boter.

We probeerden het recept te krijgen, maar dat was onmogelijk. Eenmaal geserveerd, is het een concert van “yum!” en “humm…”

Een koffie met je voeten in het water