Samhammad CrecheSamhammad Creche
©Samhammad Creche|Sam Hammad Photography

Kerstmis komt eraan en Châtelaillon-Plage is verlicht

Wij zien u daar voor leuke cadeau-ideeën, een adventskalender en enkele leuke verrassingen.

Wanneer december nadert, is het druk in de châtelaillonnais, de eindejaarsfeesten naderen. En zoals voor de rest van het jaar, is het festival hier geen loos woord. De lichten vallen de stad binnen, gebracht door de lantaarns van de kleine Lucie châtelaillonnais. De etalages zijn versierd met hun meest glinsterende decoraties. De kerstmarkt vindt plaats in het hart van de stad. Het feest kan beginnen.

Het begint met de klank- en lichtshow van het levende ledikant waar meer dan 80 châtelaillonnais een show opvoeren en eindigt met het eerste Bad van het jaar waar meer dan 500 gekke baders zich in het water gooien!

Kerstmarkt

Cosmetica gemaakt van ezelinnenmelk voor oma, houten spelletjes voor neef Jules, een weekplanner van gebrand hout voor Mathilde, de ambachtslieden en makers van de Charente nemen plaats in de kleine witte chalets en wachten gedurende 15 dagen op u om het cadeau te vinden dat u zal bevallen. Een muts voor de winter, een halssnoer van een ontwerper uit Charentais, Cognac, u vindt vast en zeker het ideale geschenk op de kerstmarkt in Châtelaillon

Intussen maken de kinderen de traditionele foto met de kerstman of eten ze een chocoladewafel. En we wachten geduldig op de avond, om de verlichtingen te zien oplichten en die feestelijke geest van het einde van het jaar te brengen waar we zo van houden.

Cecile NoëlCecile Noël
©Cecile Noël

De eindejaarsfeesten zijn mijn favoriete tijd van het jaar. Als de stad verlicht is, ruik je de warme chocolademelk en zijn de etalages versierd met duizend kleuren.

Cécile, 45 jaar oud, uit Chatelaillonne

Geluids- en lichtshow van de levende wieg

Het is het grote evenement voor de Châtelaillonnais geworden. Een paar dagen voor Kerstmis verkleden meer dan 80 vrijwilligers zich en spelen de rol van herder, koning of engel.
Het is het prachtige verhaal van de kerststal dat op het kerkplein wordt verteld.

Verlichte gevel, zang, dans, levende dieren, kom binnen in de magie van Kerstmis.

Samhammad Living CrecheSamhammad Living Creche
©Samhammad Living Creche

Je suis bénévole dans le spectacle depuis 10 ans. Quel plaisir de voir le sourire les enfants

Michel, 65 ans

Het is de eerste zwempartij van het jaar

Het is een châtelaillonnaise-instituut geworden! Eind december trotseren meer dan 500 moedige mensen de kou en gaan voor de laatste zwempartij van het jaar!

Je kiest je kostuum voor de gelegenheid, warmt je op met de super Claudie en gaat er voor. Het water is koud maar dat geeft niet, we komen volgend jaar terug.

De magie van Kerstmis

In december overvalt de geest van Kerstmis de stad Chatelaillon-Plage. Kerstmarkt, levende kribbenshow, zwemmen van de banquisards, animaties voor jong en oud tijdens deze feestmaand!

Kerstfestiviteitenprogramma