Huis ChatelaillonHuis Chatelaillon
©Huis Chatelaillon|Les conteurs

Châtelaillon: de zachtheid en charme van de Belle Epoque

Wist je dat? Châtelaillon-Plage ontstond in dezelfde tijd als de spoorwegen in de 19e eeuw! Door mensen en steden met elkaar te verbinden, maakte de trein dit duingebied al snel tot de voorkeursbadplaats van de middenklasse van La Rochelle.

In Chatelaillon heerst de Belle Epoque geest en geeft het resort een onnavolgbare elegance. Zijn geheim? Een typische badplaats waar u zich kunt onderdompelen in de geschiedenis via de mooie huizen en plaatselijke anekdotes. Ontdek een bestemming waar tradities worden beleefd aan het water, tussen vissersdorp en oesterhutten. Een geheim om te delen!

Flaneer door de straten en laat u meeslepen door de authentieke charme van de prachtige historische huizen. De Villa Sans Nom, de Duinen of de Villa Stella Maris, allen hebben het karakter van hun oorspronkelijke bouwstijl behouden.

Een 100% architectonisch avontuur

Vervolg uw bezoek met het Terra Aventura pad. Tussen wandelingen en raadsels door ontdekt u alle geheimen van de architectuur van de Châtelaillonnaise.

Laten we op schattenjacht gaan.

 

Ontdek de bezienswaardigheden van Châtelaillon om terug te gaan in de tijd!

Onze selectie van Belle Epoque-accommodaties

Wilt u de Belle Epoque sfeer uitbreiden? Aarzel niet om een van deze kleine villas te huren voor uw vakantie! Ze bieden nu al het moderne comfort, voor een 100% ontspannen tijdloos verblijf. Geeft u de voorkeur aan het hotel? Zet uw koffers neer op een steenworp afstand van het strand in de Majestic of kies voor het warme onthaal van Salima in de Victoria.

Heb je liever een hotel?

Gezellig en authentiek, ze staan garant voor een origineel verblijf. Wij hebben 2 hotels geselecteerd die uit deze tijd stammen, om uw verblijf in deze sfeer van de eeuwwisseling te verlengen, met het extra comfort!