Struisvogelcultuur Oester Chatelaillon Boucholerus Laurinda HudgensStruisvogelcultuur Oester Chatelaillon Boucholerus Laurinda Hudgens
©Struisvogelcultuur Oester Chatelaillon Boucholerus Laurinda Hudgens

De oestergids van Châtelaillon

Aperitief of lunch, we genieten er graag van op elk moment van de dag. Maar weet u hoe de koningin van de kust op het menu van uw restaurant is gekomen? Van de zee tot het bord, wij leggen u stap voor stap het traject van een oester in Chatelaillon uit. Volg de gids!

Stap 1 - Vastleggen

De kleine weekdieren worden dan teruggebracht naar de inrichting waar ze met behulp van een machine worden onthaakt, waarna ze worden gesorteerd en in zakken gedaan. De zakken worden vervolgens op tafels in zee geplaatst, zodat de oesters in hun eigen tempo kunnen blijven groeien. Water en zon: het dolce vita!

*Pssst, op het strand van Boucholeurs kunt u bij eb tafels en hun zakken zien staan. Het is een kijkje waard!

Stap 2 - Fokken

1 – Zak de zakken

.
 

Dus nee, we gooien ze niet weg (anders raden we u aan snel te rennen) maar we keren ze regelmatig om om de ontwikkeling van weekdieren te bevorderen en het verschijnen van algen te beperken.

2 – zakken verwisselen

 

Na een tijdje krijg je het benauwd! De oesters worden dan teruggebracht naar het etablissement, in kleinere hoeveelheden overgebracht in grotere zakken en vervolgens weer op de tafels gezet. Verwend en vertroeteld, de oesters van Châtelaillon hebben werkelijk niets te klagen.

Kom meer te weten over deze twee technieken en vele andere door uw bezoek aan de oesterbanken te reserveren!

Stap 3 - Verfijning

Stap 4 - Proeven

Warm of koud, met een zeste van citroen of gewoon om zijn jodiumhoudende smaak, het is tijd om te genieten van de oester uit Châtelaillon! Eet smakelijk!