Olivier Prave GezinswandelingOlivier Prave Gezinswandeling
©Olivier Prave Gezinswandeling|Olivier Pravert Photographe

Châtelaillon: één dag, duizend ideeën!

Woont u op minder dan 2 uur van het resort? Doe zoals veel mensen uit La Rochelle en Bordeaux en kies voor Châtelaillon voor een dag! Ongeacht het seizoen, uw wensen of uw budget, er is altijd wel een leuk programma voor u bij. Laat u inspireren door onze ervaringen en doe goede ideeën op!

In de lente, kunt u een bloemetje op de zeedijk

Het is een lange week geweest en iedereen is blij met deze mooie ontsnapping naar Châtelaillon! Met sportschoenen voor de oudere kinderen en fietsen voor de jongere, begonnen we aan een wandeling van 2 uur langs de zee. Tussen twee pedaalslagen ademt de hele stam de zuivere en gejodeerde lucht van de zee in. Een waar genoegen!

De lunchpauze?

 

Dat gebeurt onvermijdelijk in de Bain des Fleurs, de historische crêperie van de badplaats. Met uitzicht op de oceaan, valt iedereen voor zijn favoriet op het menu. Een lente, een Andalusiër en een martinette van de chef! Als het tijd is voor het toetje, kan niemand een laatste snoepje weerstaan…

In de namiddag gaan we naar het strand, waar de kinderen de tijd van hun leven hebben. Sneeuwschoenen, ballen en reusachtige zandkastelen, het zand wordt een onuitputtelijke speelplaats.

Tot de vloed opkomt! Dit is het teken om vrienden te vergezellen voor een aperitief. Iedereen komt samen in de Bistrot du Port om te toosten op het einde van deze mooie lentedag.

In de zomer, krijgen we de smaak van luiheid

Zomer betekent zonnebaden, picknicken en luieren in Chatelaillon!

Hiervoor kiezen we het grote strand van het resort. Het zal perfect zijn om de kinderen in alle veiligheid te laten spelen. We raadplegen de getijdentabellen, we zoeken de dichtstbijzijnde dierentotem bij hen en iedereen gaat op weg naar zijn activiteiten!

De grote kinderen rennen in het water, de kleine zeilers zoeken schelpen en papa test zijn evenwicht op een peddel die hij van het nautisch centrum heeft gehuurd.

Lekker, vers en biologisch eten (gevonden op de markt van Boucholeurs): het tafelkleed wordt op het zand gelegd en we genieten samen van de prachtige zonsondergang.

In de herfst gaan we voor groen met een 100% Natuur Zondag

Châtelaillon voor een dag, het is het beste plan voor de mensen van La Rochelle! U kunt uw zondag reserveren voor een 100% groen gezinsuitje. En waarom niet in de herfst? Het herfstseizoen is een genot om de natuurlijke schatten van de badplaats te ontdekken. Het weer is nog steeds warm en de lichtjes zijn nog even mooi…

Het is besloten, we pakken onze fietsen en trappen richting het moeras van Yves. Na een picknick op het platteland ontvangt het natuurreservaat ons voor een kennismaking met de plaatselijke fauna en flora.

Tussen twee verrekijkerschoten door, verzamelen de vogels zich en bereiden zich voor op de trek in een ietwat magische sfeer…