La Rochelle PortLa Rochelle Port
©La Rochelle Port|Karine Bernard

Châtelaillon, een badplaats in de buurt van La Rochelle (maar niet alleen)

Een verblijf in Châtelaillon zonder La Rochelle te bezoeken is als het maken van een éclade zonder mosselen: onmogelijk! Profiteer van uw vakantie in de badplaats om de schoonheden van de rebellenstad en de niet te missen activiteiten te ontdekken. Heb je nog tijd over? Rochefort, het Ile d’Aix en het Marais Poitevin zijn ook leuke plaatsen om te bezoeken.

Het goede plan!

La Rochelle, 17 km ten noorden van Châtelaillon, is de perfecte plaats om de streek te ontdekken zonder al te ver te gaan. Reken op 20 minuten met de auto of kies voor een fietstocht! Ideaal om in uw eigen tempo te flaneren en de goudklompjes van de streek te ontdekken: de mooie haven van Loiron, de heerlijke Moule Shop in Aytré of de vuurtoren bij de ingang van La Rochelle. Aangenaam – je bent de hele weg langs de zee – praktisch en leuk, de trein is ook een goed idee voor gezinnen in de zomer.

Nieuw!

La Rochelle Oceaanpas

Doe uw voordeel met de nieuwe stadskaart 100% digitaal van La Rochelle: 30 sites in 14 steden in Charente-Maritime, de zuidelijke Vendée en het Marais Poitevin. Profiteer van tot € 150 besparing op uw bezoeken en cruises en gratis toegang tot het openbaar vervoer in de Agglomeratie La Rochelle.

De Rochelle Ocean Pass is het beste plan voor uw zomer om de omgeving van Chatelaillon te ontdekken!

Een mooi en rebels uitje

La Rochelle, bekend om zijn historische charme, biedt ook een breed scala aan activiteiten. Weet je niet waar je moet beginnen? We hebben een lijst van must-do’s voor je samengesteld. Volg de gids!

  • Bezichtig zijn beroemde middeleeuwse torens die uitgeven op de zee
  • Ontdek het bewaard gebleven erfgoed en de musea: maritiem, schone kunsten, natuurhistorie of automaten, er is voor elk wat wils
  • .

  • Winkelen onder de arcades in de kleine typische winkeltjes van de stad
  • Vul uw mandje op de zaterdagmarkt en test de overdekte markt
  • Boek een tafel in het restaurant van de visser-chef Christophe Coutanceau. Is het vol? Vind uw geluk Rue Saint-Jean du Pérot, het hoofdkwartier van de gastronomie van Rochelaise.
  • Maak kennis met de grijze haaien van het Aquarium de la Rochelle, een van de grootste particuliere Europese aquaria.
  • Vibber op het ritme van de Francofolies, beef bij het Red Bull klifduiken, ga de zee op met de Grand Pavois internationale bootshow en vele anderen!
  • Ontdek de zachte manier van leven in La Rochelle. Hier nemen we de tijd om de eenvoudige genoegens van het dagelijkse leven te waarderen. Een drankje met vrienden op het terras, een romantische wandeling in de Port des Minimes of in de charme van de kleine straatjes … Als Châtelaillon en La Rochelle zo dicht bij elkaar liggen, is dat niet voor niets!

Châtelaillon en La Rochelle zijn een beetje als een koppel: complementair maar onafhankelijk!

Jeremy, ober in La Rochelle

Terug naar Châtelaillon

Ondanks zijn charme blijft het strand van La Rochelle een stadsstrand en biedt het dus weinig ruimte om te zwemmen… Zullen we teruggaan? Eenmaal terug in Châtelaillon, gaan we allemaal het water in om de dag af te sluiten in de koelte van de oceaan.

Verblijft u in La Rochelle en bezoekt u Châtelaillon voor een dag? Ontdek buiten het strand al onze ideeën om uw dag door te brengen.

Ontdek ook in de buurt van Châtelaillon...