Roze TuinRoze Tuin
©Roze Tuin

Ga in châtelaillonnais mode!

Wonen in de hoofdstad betekent vaak wonen in een kleine flat… Dus elk jaar gaan we in châtelaillonnais mode! Om te ademen, lange fietstochten te maken, de hele dag buiten te zijn en tot ’s avonds op het strand te blijven, dat is waarom wij van het resort houden. Dat is wat we zo leuk vinden aan het resort. Ook dit jaar hebben we weer gekozen voor een mooi vakantiehuis in Chatelaillon, op een steenworp afstand van het strand. Kom en zie voor jezelf!

Onze favoriet in Charente Maritime

Wij zijn verliefd geworden op Châtelaillon vanaf onze eerste zomer met de kinderen! Met zijn zachte kustsfeer en zijn bijzondere architectuur heeft de stad een charme die haar uniek maakt. Om nog maar te zwijgen van de gezelligheid van de Charente!

Na al die jaren is het nog steeds een plezier om door de rustige straten te slenteren. U kunt wandelen tussen de kleine (schijnbaar!) huizen van één en twee verdiepingen, en hun karakteristieke puntdaken en felle kleuren bewonderen.

Volgens de Dienst voor Toerisme zijn de meeste gebouwd aan het eind van de 19e eeuw en het begin van de 20e. Een authenticiteit die je ziet!

We komen aan bij ons châtelaillonnaise vakantiehuisje in de Rue du Marché. Onmogelijk om het te missen met zijn mooie gele gevel. Binnen vinden we al het comfort van een hoofdverblijfplaats… De rust daarbovenop!

Het strand naast het huis is geweldig! Je kunt gaan zwemmen wanneer je maar wilt. En als je iets vergeet, zoals de sneeuwschoenen of de snack, is dat niet erg.

Jeremy, 8 jaar oud, een barbecue en zwem liefhebber

Eenvoudig en ontspannen: adopteer de châtelaillonnais geest!

Zodra we in ons vakantiehuis in Chatelaillon aankomen, zetten we onze koffers neer en gaan we met de kinderen in de tuin spelen. Zon, tuin en kinderen die plezier maken, de vakantie kan beginnen! Parijs en zijn grijsheid lijken ver weg terwijl wij comfortabel op de ligstoelen van het terras liggen…

Als de agenda’s leeg zijn, is er één afspraak die u in de zomer niet mag missen: de overdekte markt!

Het is een concentraat van de geest van de Châtelaillonnais die op u wacht tussen de kleurrijke kraampjes. U kunt een praatje maken met de plaatselijke bevolking, de producenten van het gebied ontmoeten en de specialiteiten van de Charente proeven. Geitenkaas, oesters en worstjes voor de barbecue, het water loopt u al in de mond. En niet te vergeten de geur van zoete meloen die uit de mand ontsnapt… Snel, laten we eten!

Terug naar onze huuraccommodatie, waar alles is ingericht op vakantie. We hebben zelfs een deur aan het eind van de tuin om ’s avonds na het strand terug te komen. De kinderen nemen een douche, de ouders maken het aperitief klaar en iedereen ontmoet elkaar op het terras. Vanavond wordt het kermis!