Apero Beach Party ChatelaillonApero Beach Party Chatelaillon
©Apero Beach Party Chatelaillon|Olivier Pravert Photographe

Châtelaillon: de badplaats die nooit verveelt

Verveeld zijn is geen eigenschap van de Châtelaillonnais! Hier hebben we een gevoel voor feest en we houden ervan als het levendig is. Het hele jaar door en de hele dag door leeft de badplaats op het ritme van zijn grote evenementen en zijn dagelijkse animatie. Festivals, sporttoernooien of zomerse aperitiefjes, er is altijd wel iets te doen in Chatelaillon. Haal jullie agenda’s tevoorschijn!

Evenementen die u niet mag missen

De magische vogels van Chatelaillon

Elk paasweekend komen er grappige wezens tot leven op het strand van Chatelaillon! Dit is de start van het prachtige Internationale Vlieger en Wind Festival. Verenigde Staten, Nederland, Japan, enthousiastelingen komen van over de hele wereld om deze buitengewone show bij te wonen. Gedurende 3 dagen, ziet de hemel van het station alle kleuren voorbij komen! Van gigantische octopussen tot felle rokkaku gevechten, de magie gebeurt elke keer weer. Een niet te missen evenement dat ook het begin van het seizoen van het resort markeert.

Een garageverkoop vol verrassingen

Boulevards, meer dan 400 deelnemers en veel schatten om te vinden: het is de Saint Germaine’s garage sale begin juni! Elk jaar maakt deze vlooienmarkt het geluk van amateur-koopjesjagers en regelmatige zoekers. Aarzel niet om rond te dwalen tussen speelgoed, meubels en decoratieve voorwerpen, het zal niet lang duren voordat u verliefd wordt!

De Boucholeurs in de schijnwerpers

Met hun onvergelijkbare knowhow maken de mossel- en oesterkwekers deel uit van de ziel van de badplaats. Dit verdiende een evenement! Begin augustus komen de mosselkwekers en de plaatselijke bevolking samen voor een eenvoudige en feestelijke dag om hun passie voor hun erfgoed te vieren. Met een reuzenbarbecue, een ambachtelijke markt en traditionele spelen bevindt u zich in het hart van de châtelaillonnais spirit.

Adrenaline en charentaises

Eén resort, 4 seizoenen!

En dagelijkse activiteiten

Feestvieren is vooral een manier van leven in Chatelaillon. Gezelligheid wacht niet op grote evenementen! Het wordt dagelijks beleefd en gedeeld met degenen die wij liefhebben, in alle eenvoud. En er is geen gebrek aan mogelijkheden!

Zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen, komt het resort tot leven en nodigt het u uit om te drinken. Met de familie op de markt aperitieven elke donderdag in de zomer, op La Grande Terrasse voor de Summer Beach Party of ontspannen in de Bistrot du Port, alles is goed om samen te komen. Voor een rustiger moment wacht u tot zonsondergang voor een lekkere picknick onder een stralende hemel.

In de zomer wordt elk uitstapje naar het strand een nieuw rendez-vous. Een concert op dinsdag, een kindershow op woensdag en een bal op vrijdag: een drukke week!