Quieta VerhalenvertellersQuieta Verhalenvertellers
©Quieta Verhalenvertellers|agence les conteurs

Het basiskamp voor architectuurliefhebbers

Houdt u van de natuurlijke omgeving, het heldere strand en de inrichting aan zee? De architectuur van Châtelaillon zal u bevallen! Zowel rijk en gevarieerd, toegankelijk en bewaard, straalt het over de hele Charente-Maritime en wordt het vertrekpunt voor mooie ontsnappingen. Het perfecte basiskamp voor een escapade in het rijke erfgoed van de Charente Maritime.

Wist u dat? Architectuur is de eerste van de 7 kunsten, vóór muziek, film en schilderkunst.

Stap 1

Chatelaillon

De hoeksteen

Het is besloten, jullie gaan dit najaar naar Châtelaillon. Een zeer goede keuze, volgens een plaatselijke bewoner! Het is het seizoen van de mooiste lichtjes op de badplaats. Het is het perfecte moment om het rijke architecturale erfgoed van het gebied te sublimeren en enkele mooie momenten vast te leggen. Om de sfeer er een beetje in te krijgen, hebben we gekozen voor een typisch 19e eeuwse villa. Onderdompeling gegarandeerd…

Gedramatiseerd bezoek

"Evariste's Beausejour

Wanneer:
Elke maandagochtend van 11 juli tot 29 augustus om 10 uur.

Waar:
Start vanaf het station
Op reservering bij het toeristenbureau

Tarief:
11€/volwassene – 4,50€/junior (10 tot 16 jaar)

Vanaf 10 jaar oud.

Stap 2

Villa's met karakter

Zeester

Weet je niet waar je je camera moet laten? We delen met u een kleine selectie van villa’s die de moeite waard zijn om te bekijken:

Stap 3

Kerk van Châtelaillon-Plage

In vol ornaat

Er was eens een ongelooflijke metamorfose: die van de kerk Sainte-Madeleine, een belangrijk gebouw in Chatelaillon uit de 19e eeuw.

Ik werk veel met emoties. Mijn schilderen is kleurrijk, intuïtief en emotioneel.

Amaury Dubois, kunstenaar uit Lille
Stap 4

Rochefort-sur-Mer

De stad op zijn best

We verlaten ons basiskamp (we komen terug, dat beloof ik) om naar Rochefort-sur-Mer te gaan, 25 km ten zuiden van Châtelaillon. op weg naar het land van Fort Boyard!

Wist je dat? U kunt Félindra, de tijger en Père Fourras met de trein bereiken. Handig en vooral beter voor het milieu!

Liefhebbers van maritieme geschiedenis en militaire architectuur kunnen ter plaatse de Corderie Royale bezoeken, een uniek gebouw in Frankrijk. Wil je de zee op? Probeer de kunst van het touwslaan zelf uit tijdens een van de drie workshops: spinnen, touwslaan of zeemanschap. Weeg het anker!

Zoetwaterzeilers kunnen spelenderwijs kennis opdoen met de ontdekking van de Hermione, het majestueuze fregat dat in de haven baadt, en met het plezierpad Accro’mat.

Stap 5

Vestingstad Brouage

Een bezoek dat niet zonder zout is

De geschiedenis wacht niet in Charente-Maritime! Ga naar de vestingstad Brouage, 40 km verderop. Zegt de naam je niets? We geven je 4 goede redenen om het te onthouden:

1. Brouage is een stad uit de 16e eeuw, versterkt door Pierre de Conti d’Argencourt en vervolgens door Vauban. En alleen daarvoor al, is het de omleidingen waard.

2.Het is geclassificeerd onder de “Mooiste Dorpen van Frankrijk”.

3.Brouage heeft ook de bijnaam “de stad van het zout”, omdat het ooit een strategisch kruispunt was voor de handel in zout in de Charente-Maritime, een zeldzaam en duur goed.

4.De negen gebrandschilderde ramen van de kerk zijn gemaakt door een Canadees: Nicolas Sollogoub!

Nicolas Sollogoub

Stap 6

Royan

De flashback

Eindig uw uitstapje in de Charente 60 km verderop, in het hart van Royan met zijn typische architectuur uit de jaren 1950. De badplaats, bakermat van kunst en geschiedenis, biedt een heel andere charme dan die van Châtelaillon.

Wandel langs de met prachtige villa’s omzoomde corniche, neem een gastronomische pauze op de markt en betreed de verbazingwekkende kerk met zijn jaren vijftig sfeer. U vindt er prachtige glas-in-loodramen gewijd aan de ondergaande zon.