Parc Huitres Chatelaillon Tourisme Agence Les Conteurs 14Parc Huitres Chatelaillon Tourisme Agence Les Conteurs 14
©Parc Huitres Chatelaillon Tourisme Agence Les Conteurs 14|Gregory Cassiau

Châtel met de kinderen: we proberen Terra Aventura!

Vandaag, gaan we naar de zee! Start uw applicatie, schroef de doppen erop en ontdek Châtel met de kinderen aan zee. Het doel is om spelenderwijs de mysteries van de Boucholeurs te ontdekken. Aan het eind van de dag, een hebzuchtige schattenjacht en een poï’z die geen tong in de wang heeft. Juist, Zéfaim?

Samengevat

🏰 Thematisch: Water naar de mond

🎨 Poi’z: Zéfaim

📏 Afstand: 3 km

⌚️ Duur: 1u

⚔️ Moeilijkheidsgraad: ⭐️

🗺️ Terrein: ⭐️

📍 Stad: Châtelaillon-Plage

Stadium 1

Download de applicatie! 📥

Wist u dat?

U kunt uw routebeschrijving ook rechtstreeks afdrukken vanaf de website of bij uw plaatselijke VVV-kantoor.

Stap 2

Vraag de lokale bevolking naar het recept!

3 kg schelpen, een grote houten plank, dennennaalden en een vuurtje nodig (houd de nieuwsgierige kleintjes op afstand). De mosselen worden in een spiraalvormig patroon gelegd, dicht opeengepakt aan de randen, en vervolgens bedekt met naalden om ze lekker te kunnenstomen. Met de kolen, vrienden, en witte wijn (voor de groten): de éclade is compleet!

Stap 3

Er was eens een vloed...

🧭 N46° 03.241′ / W001° 05.343′

Schelpdierenteelt is een heel verhaal! En het begint altijd met het getij, dat dagelijks komen en gaan van de zee als die het strand op en af gaat. Eenmaal weg, laat het een hele kleine wereld van schelpdieren en schaaldieren achter die de kinderen in Châtel verrukken. In een paar pedaalslagen, ben je op het strand om het van dichtbij te zien.

Pssst: Het vissen te voet is gereglementeerd in Châtelaillon. Er zijn een paar eenvoudige regels om te volgen om het milieu te beschermen, zoals het loslaten van je buit als die niet groot genoeg is. Vraag naar uw gratis regel op het kantoor!

* Zefaim’s info: Schelpdierkweek verwijst naar het kweken van schelpdieren. Het omvat de oesterteelt, voor oesters en de mytilicultuur, voor mosselen. Rit naar het natuurreservaat Marais d’Yves voor een blik op de mosselbanken en hun bouchots.

Stap 4

In Bouchot geraken

🧭 N46° 03.150′ / W001° 05.445′

We passeren de tweede onder een stralende lentezon, op weg naar les Boucholeurs om de beroemde bouchots te ontdekken, dezelfde waaraan de plaats zijn naam dankt. Ter plaatse, onmogelijk te missen deze lange rijen van houten palen goed uitgelijnd. De handtekening van het dorp!

Zéfaim’s info: De hoogte van de bouchots verhindert dat de krabben de jonge mosselen als aperitief opeten. Slim.

Zodra de mosselen gegroeid zijn, zit de zaak in de zak. Of liever de zakken, die op zee op metalen tafels worden gelegd, voordat ze in de claires worden geraffineerd. De oesterbedden? Dit zijn ondiepe bassins waarin de mosselen zullen blijven groeien en al hun smaak…

 

 

Stap 5

Vertrek met de vangst van de dag!

Het is niet alles, maar we hebben een mosselplak op het fornuis! Voor een onovertroffen versheid en een goed advies, kiezen wij ervoor om ze rechtstreeks van de producent te halen.

Ze maken er een groot punt van:

Stap 6

Ontdek de cache!