Koppel Grandeterrasse ConteKoppel Grandeterrasse Conte
©Koppel Grandeterrasse Conte

Spa Nuxe en restaurant Gaya in Chatelaillon: de Grande Terrasse opent haar deuren voor ons!

10 jaar huwelijk is iets om te vieren! Ter gelegenheid hiervan bieden wij onszelf een klein pleziertje buiten Parijs: 3 dromerige dagen in het hart van de Grande Terrasse. Een uitzonderlijke plek voor een uitzonderlijke date. Receptie, Nuxe spa en Gaya restaurant in Châtelaillon, onze beste vrienden hebben het geprobeerd, en ze zeggen dat het geweldig is. Het is onze beurt.

Een koninklijk welkom

Zodra we in Chatelaillon aankwamen, werden we verrast door de charme van dit kleine kustplaatsje. Eenvoudig en elegant, precies wat we zochten!

We slenteren tussen de mooie gekleurde huizen door voordat we de klif beklimmen die over de baai uitkijkt en daar… wat een uitzicht! We genieten er al van.

De ontvangst in het hotel is van hetzelfde niveau met de uitstraling van de manager de heer Monin. Hij had een verrassing voor ons gereserveerd: een glas champagne op het terras met uitzicht op zee, om te proosten op ons 10-jarig huwelijksfeest. Onze kamer is een kleine cocon in blauwe tinten, als herinnering aan de nabijgelegen oceaan.

Absolute ontspanning in de Nuxe Spa

De rest is pure ontspanning…

Laten we elkaar ontmoeten in onze Nuxe suite, voor de gelegenheid geprivatiseerd, om naast elkaar verwend te worden. Na een ontspannende massage met vier handen, kozen we ervoor ons te koesteren in de bubbels van de jacuzzi. Een waar genoegen.

Onze favoriet is de multisensoriële douche met zijn verschillende sferen. We zullen ons bezoek aan de tropische eilanden nog lang herinneren!

We eindigen met enkele zwempartijen in het verfijnde decor van de Nuxe Spa en een tête-à-tête met de zon in de jacuzzi buiten. Onmogelijk om alles deze ochtend te testen… We reserveren de prachtige hammam voor morgen.

Een speciale maaltijd in het Gaya restaurant in Chatelaillon

Een entree in de bistro Gaya in Chatelaillon

 

Top, er is nog een plaatsje vrij in de Gaya bistro in Châtelaillon! Na een snelle blik wordt het rundertartaar voor mij en penne met arrabbiata voor Madame.

Op het programma van de namiddag stond een luie namiddag op het namaakstrand dat op het voorgebergte van het hotel werd aangelegd. We houden van het idee, en de faciliteiten zijn zeer comfortabel.

Het Gaya Restaurant

Dag 2

Op aanraden van de plaatselijke bevolking gaan we het dorp Boucholeurs ontdekken. We zijn niet teleurgesteld...

Dit oude gehucht heeft de tijd getrotseerd en de ziel van de zee bewaard. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het bezoek aan de oesterbanken die het hotel heeft gereserveerd en de proeverij in de Saveurs Nacrées hut!

s Avonds zijn we elegant gekleed voor het zomerse strandfeest dat plaatsvindt op het terras van het hotel. Het is het zomerevenement dat je niet mag missen.

Dag 3

We konden Châtelaillon niet verlaten zonder naar de markt te gaan. Het is maar goed dat het vrijdag is! We slaan wat lekkers en specialiteiten in voor onze vrienden, waaronder de onmisbare fles Pineau Charentais.

De namiddag is gewijd aan het bezoek van La Rochelle. Slechts 15 minuten hier vandaan, het zou zonde zijn om er niet van te profiteren… We komen terug, maar dan in het Ibis hotel voor een thalasso behandeling deze keer.