Bateau Chatelaillon ToerismeBateau Chatelaillon Toerisme
©Bateau Chatelaillon Toerisme|Agence Les Conteurs

Zeilcursussen voor kinderen en catamarans: onze frisse ideeën voor de kleine zeilers!

Châtelaillon is het ideale vakantieoord om kinderen kennis te laten maken met de geneugten van het water. Baby zwemmers, kleine zeilers of tiener zeilers, het resort biedt tal van watersportactiviteiten aangepast aan alle leeftijden en onder toezicht van professionals. Dus, moet u kiezen voor een introductie in catamaran zeilen of een zeilcursus voor kinderen?

Vanaf de leeftijd van 4 jaar, leren we zwemmen

Zwemlessen op het strand


Voordat je gaat zeilen, begin je met leren zwemmen! De zeilcursus voor kinderen is op dit moment niet. In juli en augustus installeert de stad op haar strand een zwembad dat speciaal bestemd is voor peuters, zodat zij voor het eerst voorzichtig in contact kunnen komen met het water.

Terwijl mama zich met haar vriendinnen vermaakt in de Zumba-les, is het Cathy, een gediplomeerd badmeester, die het overneemt! Zij leert de beginners de eerste zwembewegingen, of de crawltechniek voor de groteren. Inschrijving in het Aquatic Centrum!

Voor kinderen van 5-7 jaar: Les petits moussaillons

Ken je de optimist? Deze kleine boot, ontworpen voor de initiatie van jonge zeilers, is een must wanneer de zomer aanbreekt. Als de naam je doet glimlachen, dan doet de praktijk dat ook!

Vanaf 5 jaar kunt u naar de vijver van Rosière achter het Thalasso Center gaan voor een eerste zeilcursus voor kinderen. Begeleid en uitgerust, ontdekken de deelnemers hun eerste nautische sensaties, terwijl ze de grondbeginselen van navigatie leren.

Ze zoeken naar evenwicht, begrijpen de windrichting en hebben plezier met hun vriendjes.

CONTACT DE WATER CLUB

Vanaf 6 jaar: de matrozen in de dop

De optimistencursus

Na de inwijding, de cursus! Vanaf dat we 6 jaar oud zijn, gaan we de zee op als volwassenen. Dankzij zijn romp, kan de Optimist niet kapseizen, en dat is best cool. De eerste vertrekken worden in groep gemaakt vanuit de rustige zone van de jachthaven… om aan het eind van het parcours beter naar de horizon te kunnen sprinten! Dit alles onder het welwillende oog van een gekwalificeerde instructeur.

Vraag 3 tot 5 dagen training, 2 uur per dag.

U kunt ook privé-lessen nemen.

Vanaf 14 jaar: zoetwaterzeilers

Twee frisse en stijlvolle activiteiten voor tieners

  • De catamaran vaart in de zomer op zondag
  • .

  • Surfen. Kies voor een 3-5 daagse cursus met 2 uur per dag om de basis van het windsurfen te leren. Autonomie is gegarandeerd na 5 dagen.

Catamaran cursussen

Na de zeilcursus voor kinderen, gaan we naar het volgende niveau met de catamarancursus.

Deze beroemde boot met twee rompen, waaronder het beroemde model Hobie Cat 16 en zijn bananenstructuur, vereist een beetje meer fles… Op het programma van deze veeleisende initiatie: behendigheid, nieuwe reflexen, gevoel voor wind en zeeknopen. Hijs het hoog!

BOOKED AT THE NAUTICAL CLUB

Radio gestuurd zeil

Wilt u het water op zonder nat te worden?

We ontmoeten elkaar aan de oever van het Etang de la Rosière voor een cursus radiografisch besturen. We ontdekken de eerste navigatietechnieken, we werken strategieën uit en we raken snel in het spel!