Maree Ocean ChatelaillonMaree Ocean Chatelaillon
©Maree Ocean Chatelaillon

De schatten van de eb in Châtelaillon

Of het nu eb of vloed is, de getijden van Chatelaillon geven ritme aan het dagelijkse leven. De open zee biedt niet alleen een groot aantal activiteiten, maar laat ook veel schatten achter wanneer ze zich terugtrekt! Ga op avontuur en ontdek een nieuwe en spannende speeltuin. Eén ding is zeker, je zult je niet lang vervelen!

De geheimen van het getij

Zullen we gaan zwemmen?

Zwemmen is heilig! Om een duik te nemen, moet u uitkijken voor laagtij: 2 uur voor en 2 uur na, is de weg vrij. “Psst, wil je wat advies van een lokale? Als het water stijgt, warmt het op in contact met het alluvium. Dit is te wijten aan de ligging van het station aan het eind van het estuarium. Maak hier gebruik van!

Dingen te doen bij eb in Chatelaillon

.
 

Krabben, krabben, garnalen, scheermessen of zelfs kokkels, ze liggen allemaal binnen het bereik van het schepnet bij eb. De fauna en flora van het intergetijdengebied blijft echter kwetsbaar. De bewoners van dit ecosysteem vormen een kostbaar evenwicht dat absoluut moet worden gerespecteerd en in stand gehouden. Om dit te doen, zijn er 3 eenvoudige regels:

Ontdek gezinsactiviteiten rond de intergetijdengebied

Voor degenen die het rustig aan willen doen

.
 

Bij laagtij in Chatelaillon kunt u ook een duik nemen! Ga naar het Aquatic Centre voor een dag vol 100% plezier voor het hele gezin. De kleintjes spetteren rond in de overdekte zwembaden en de leuke waterspelletjes en de groteren gaan van de reuzenglijbanen! En papa en mama… shhh! Die zitten op hun wolkje in de wellnessruimte.

Hou je van de strandsfeer? Hijs de zeilen met een speciale optimistencursus voor kinderen in het Centre Nautique. Laat uw matrozen zich hoog hijsen en neem even de tijd om de yogga peddel te proberen. Het gaat allemaal om balans!

.
 

Herinneringen komen terug met de eb! Onmogelijk om de kermis en zijn kleurrijke attracties te weerstaan. Ze herinneren ons aan magische momenten die we met onze families willen herbeleven. Reuzenrad of botsauto’s? Het maakt niet uit, zolang je maar wat suikerspin hebt!

Pannenkoek of ijs? Voor een snack kunt u kiezen uit een heerlijke crêpepauze in de Bains des Fleurs. U kunt op het zand gaan zitten en genieten van de crêpes met de door de crêperie geleende accessoires. Of u kunt naar de Dunes gaan om uw buik vol te krijgen van “hmmm” met zelfgemaakt ijs.

Onze speciale kinderselectie

Voor een zachte vakantie

.
 

Steun uw favoriete jockey op de renbaan van Châtelaillon terwijl uw kinderen zich in alle veiligheid vermaken. Pedalo-sulkies, trampolines, oriëntatieloopjes, houten spelletjes en ponyritjes, alles wordt georganiseerd om het hele gezin een geweldige dag te bezorgen!