Chatelaillon VerhalenavondChatelaillon Verhalenavond
©Chatelaillon Verhalenavond|Agence les conteurs

Einde van de dag geneugten in Châtelaillon

Het einde van de dag betekent nieuwe activiteiten in Chatelaillon! In plaats van met onze twee kleintjes naar huis te gaan, genieten we met hen van een moment van medeplichtigheid op het zand. Op het programma voor deze vroege avond met het gezin: zandkastelen, een gastronomische picknick met onze voeten in het water en een schitterende zonsondergang op het strand. Een show waar ze al sinds de ochtend naar uitkijken!

Het strand is van ons!

Maar voor nu halen de kinderen al schoppen en emmers tevoorschijn. Zandkastelen zijn de prioriteit! Ik maak van de gelegenheid gebruik om rustig de laatste bladzijden van mijn roman af te werken, terwijl Raphaël de kleintjes helpt hun koninkrijk op te bouwen.

De hele stam houdt ervan om aan het eind van de dag op het strand van Châtelaillon te blijven hangen. Het is een beetje een ritueel voor ons. Hier maakt de vrolijke en gezellige sfeer van de middag vaak plaats voor een rustigere sfeer die het gezin dichter bij elkaar brengt.

Picknicken als een châtelaillonnais

Een mand gevuld met lokale smaken, een prachtige hemel en de frisheid van de oceaan: een droom! Om beurten haal ik de gesneden meloen, de olijven, de oesters en de Pineau waar Raphaël en ik zo dol op zijn. Het aperitief met de voeten in het zand is een niet te missen ontmoetingsplaats voor de inwoners van Châtelailles. Als het 19.00 uur is, leggen veel mensen hun tafelkleed neer met uitzicht op de oceaan tot de zon op het strand ondergaat. We drinken wat met de buren en genieten van de broodjes met Charentais krekels die ’s morgens klaargemaakt zijn. Benjamin en Lola’s “te goed!” bedriegen niet, de producten van de markt geven aan onze picknick een ongelooflijke smaak.

De zonsondergang aanschouwen op het strand

Het licht vervaagt aan de kust en de lucht kleurt van roze naar oranje. De familiedag eindigt in stijl met de zon die langzaam achter de horizon verdwijnt.

Zelfs Lola, gewoonlijk zo spraakzaam, zegt geen woord, gefascineerd door de show. De nacht valt eindelijk op Chatelaillon. Een laatste uitstapje naar de strohut van de Petite Havane om zich op te frissen en iedereen gaat weer naar huis, blij dit einde van de dag gedeeld te hebben.

Onze selectie om de zonsondergang te zien in Châtelaillon