Strand Familie 2 ChatelailloStrand Familie 2 Chatelaillo
©Strand Familie 2 Chatelaillo

Met het gezin een dagje strand in Châtelaillon

Een gezinsvakantie, daarvoor moet je in Châtelaillon zijn! In deze badstad op een steenworp van La Rochelle vind je volop Franse douceur de vivre en eenvoudige gelukjes. Vandaag op het programma: strandplezier met de kinderen en zalig nietsdoen. Het belooft een prachtige dag te worden!

9.30u: Een stukje strand voor iedereen

Na een heerlijk gezinsontbijt springen we op de fiets en zijn we in geen tijd bij het strand. Geen twintig keer “Wanneer zijn we er?”, want het strand ligt slechts op enkele minuutjes!

11.00u: Zo smaakt vakantie

Na wat me-time voor iedereen ziet de hele bende elkaar terug voor een kleurrijk en vooral lekker ommetje op de markt, intussen ons vaste ritueel in Châtelaillon-Plage!

De kinderen kijken nieuwsgierig rond, we vullen onze winkelmandjes met verse producten en slaan een babbeltje met producenten uit de streek. Vincent leert Louise hoe ze een meloen moet kiezen terwijl de jongens al snel het oesterkraampje gespot hebben! Samen stellen we ons barbecuemenu voor deze middag samen en daarna gaan we terug naar ons huisje om te lunchen.

12.30u: Een voor allen en allen aan tafel!

Terug in ons vakantiehuisje trekken we onze keukenschort aan terwijl de kleintjes in de zonovergoten tuin ravotten. Het vlees op barbecue begint heerlijk te geuren en ik stel een mooie salade samen met het fruit dat we vanmorgen kochten. Kleine geluksmomentjes in Châtelaillon, maar toch genieten met de grote G!

Tijdens het eten brengen we verslag uit over onze ochtend en proberen we de naam van de nieuwe vriendjes van de kinderen te onthouden. Daarna doet Louise een dutje en hebben wij tijd voor een gezelschapsspelletje. We proberen (eindelijk) eens van de jongens te winnen!

15.30u: Een pannenkoek, een zandkasteel en de strandbar!

Vannamiddag profiteren we van de felblauwe lucht om te flaneren in de mooie straatjes van Châtelaillon.

Mijn favoriete moment van de dag is wanneer we van mama alleen mogen spelen in de waterlijn. Dan voel ik me al groot!

Gabriel, 6 jaar

De dag loopt op zijn einde

De zon zakt langzaam maar zeker in de oceaan terwijl Vincent het deken uitspreidt op het zand. Zoals elke avond sinds we hier aankwamen, picknicken we op het strand. En daar klaagt niemand over, zeker de kinderen niet!

Om ons stranddagje goed af te sluiten, drinken we nog een laatste glaasje in een van de strandbars voor we helemaal ontspannen naar onze vakantiewoning terugrijden.