Commerce Marche Olivier PraCommerce Marche Olivier Pra
©Commerce Marche Olivier Pra|Olivier Pravert Photographe

Mijn eerste bezoek aan Chatelaillon!

Welkom in de mooiste badplaats aan de kust! Hier wil je alles doen, alles zien en alles proeven… Je weet niet waar te beginnen? Volg ons advies voor een eerste bezoek aan Chatelaillon en ontdek onze niet te missen activiteiten. Laten we gaan !

Geniet van het strand, de parel van Chatelaillon

Het is onmogelijk om het te missen, het is in het hart van het resort! De vriendelijke en ontspannen sfeer, de vrije toegang en de gevarieerde voorzieningen maken het tot het koninkrijk van de kinderen en een paradijs voor de ouders. Zoek samen je totemdier, haal de hoeden tevoorschijn en geniet van onze 3 must-sees.

Zwemmen, natuurlijk! We letten op de getijdentijden en zwemmen alleen als het vloed is. Het water is erg heet, het verrast in het begin!

Schoen aantrekken voor de ochtendjogging: het vakantiesportritueel! U vertrekt met korte passen voor een rondje van 5 km en komt trots en in goede vorm thuis.

Zandtaartjes bakken met de kinderen: een leuk en samenzweerderig moment dat je niet mag missen op het strand.

Flaneren in een Belle Epoque sfeer

De Belle Epoque was een zacht intermezzo aan het einde van de 19e eeuw toen alles eenvoudig en mogelijk leek. Châtelaillon heeft de sfeer weten te behouden die het de uitstraling van een eeuwige vakantie geeft. U kunt door de straten slenteren, stoppen voor de mooie tuinen en de tijd nemen om de prachtige karaktervolle villa’s te bewonderen.

De charme van het resort gaat verder buiten de muren! Trek uw tennisschoenen aan en ontdek het natuurlijke erfgoed dankzij de Flâneries.

Deze professioneel ontworpen wandelingen brengen u van de villa’s in het centrum van de stad naar de oceaan via de moeraslagune.

Samen spelen!

Hoeveel sterren heeft Villa Stella Maris? Waarom heeft de Villa zonder naam geen naam? Ik ben er zeker van dat Zarthus niet ver weg is! Wanneer de Poïz zich ermee gaan bemoeien, wordt de ontdekking van Chatelaillon een echt avontuur voor de kinderen!

Probeer de Terra Aventura fun tours en ontdek de vele mysteries van de badplaats met uw gezin… De perfecte activiteit om Châtelaillon te bezoeken en tegelijkertijd plezier te maken.

100% leuke ontdekking van Châtelaillon

Ontdek de parel van de kust

Het voordeel van fietsen is dat er nooit een file is! En nog minder om in Les Boucholeurs te komen, dit kleine oesterkwekendorp. U fietst in uw eigen tempo langs de kustlijn en geniet van de landschappen die worden gekenmerkt door de oesterkweek, de plaatselijke trots.

We hebben het gezien, nu willen we het proeven! Valérie van Ambiance Cabane ontvangt ons in haar op de zee gerichte zaal voor een oesterproeverij en legt ons het ontstaan en de groei van haar jodiumhoudende schat uit.

Het is al tijd om te vertrekken, maar we beloven morgen bij eb terug te komen voor een bezoek aan de oesterbanken in een karretje.

De zeilen hijsen

Het is onmogelijk om naar Chatelaillon te gaan zonder een zeeman te zijn! De zeebonken kunnen terecht in de zeilclub waar hun een waaier aan activiteiten wordt aangeboden die aangepast zijn aan hun leeftijd.

Uitrusting en vakmensen aan hun zijde: wij maken geen grapjes over veiligheid! De oudere kinderen adopteren snel de peddel en zijn eenvoud.

De tieners doen aan ” Hissez haut ” met een leuke kitesurfsessie in gezelschap van Antonin Rangin, sportcoach en plaatselijk kampioen. Zo cool!

Genieten van lokale specialiteiten

De markt is heilig! We nemen een pauze van ons bezoek aan Chatelaillon om lokale specialiteiten in te slaan. Eigenlijk zouden we alles wel willen kopen… maar we moeten keuzes maken!

Afspraak op de overdekte markt om de plaatselijke producenten te begroeten en hun stamgasten te ontmoeten. Pascal’s geitenkaas, Loïc’s krekels, Sandy’s pineau of de oesters van de familie Courprie: wij watertanden al bij voorbaat…

En niet te vergeten de markten op dinsdag- en vrijdagochtend met hun kooplui uit de hele regio. Chatelaillon bezoeken is ook een kwestie van smaak.

Bewonder de kleuren van een zonsondergang

Mis de prachtige lichtjes van Chatelaillon en hun permanente betovering niet.

Van ’s morgens tot ’s avonds veranderen de kleuren en tinten tot groot genoegen van de toeschouwers. Het blauw wordt roze en neemt elke avond flamboyante tinten aan voor het hoogtepunt van de show: de zonsondergang. Romantici, dit is jullie moment!

Om er zeker van te zijn dat u niets mist tijdens uw eerste bezoek, hebben we een speciale La Rochelle to-do lijst gemaakt:

 

  • Pamper jezelf in de winkels van het stadscentrum
  • Breng een bezoek aan de witte haaien in het Aquarium
  • Beklim de beroemde torens
  • De giraffe Zarafa aaien in het Museum of Natural History
  • Wek uw zintuigen tussen de marktkraampjes