Fort Boyard Sam Hammad3Fort Boyard Sam Hammad3
©Fort Boyard Sam Hammad3|Sam Hammad Photography

Uitstapjes op zee in Charente Maritime: onze top 3!

Kun je het horen? Het is de roep van de zee! Aan boord van uw cruiseboot of catamaran strekt de oceaan haar armen naar u uit en nodigt u uit voor een heerlijk avontuur rond de Charente-eilanden. Of u nu een jonge zeiler bent of een ervaren navigator, ontdek of u de zeebenen heeft met onze top 3 zeetochten in Charente Maritime!

Varen met een boot of met een catamaran: wat is het verschil?

Laarzen en olievacht zijn klaar! Bent u nog aan het twijfelen tussen een cruiseboot of een catamaran voor uw zeereis in Charente Maritime?

Als je op zoek bent naar snelheid en sensatie, ben je zeker geknipt voor het cruiseschip. De beweging van de golven geeft pit aan uw expeditie terwijl het schuim de hele bemanning aan dek verfrist. Kinderen vinden het geweldig! Tem de deining als echte zeelui en zet koers naar Fort Boyard.

Voor een rustiger moment in de wateren van de Charente kiest u voor een catamaran. Net als Fort Boyard weerstaat de imposante romp van uw boot de golven en biedt u een tocht zonder golven. Profiteer van dit intermezzo op zee om het landschap te bewonderen en een gezellig moment te delen.

Waar kan ik tickets voor een cruise kopen?

Ga naar het toeristenbureau! Zo bespaart u tijd en krijgt u duidelijke en precieze informatie over de cruise van uw keuze.

# 1 - We hebben allemaal een zwak voor Fort Boyard!

Cruise naar Fort Boyard

# 2- Fort Boyard catamaran versie

Nadat we het Fort per cruiseschip hebben ontdekt, hebben we maar één wens: teruggaan! Maar deze keer per catamaran, om de sensaties te variëren. Op het programma, een 4 uur durende excursie tussen de eilanden en de kust.

Een prachtige zonsondergang op zee besluit deze prachtige ervaring. Met vrienden of met je partner kun je van dit magische moment gebruik maken om een toast uit te brengen. Oesters, garnalen en Pinot des Charentes, wij genieten van het samenzijn met een aperitief op het water.

# 3 - Ga naar de eilanden!

Met vertrek vanaf de Pointe de la fumée in Fouras, Rochefort of La Rochelle, kiest u voor een escapade rond de Charente-eilanden. De ontdekkingsreizigers en avonturiers in u zullen blij zijn!

U hebt de keuze tussen een overtocht van 20 minuten met de maritieme shuttle of een zeetocht van 1u15 op een cruiseboot. Laat het plezier duren en kies voor de lange reis. We passeren Fort Enet en meren aan op het eiland Aix, een eiland van ongerepte natuur met verborgen stranden, wandelpaden en visrestaurants.

Je voelt je hier zo goed dat je bijna vergeet de laatste shuttle terug naar het vasteland te nemen!

Alle Cruises

#4 - Live vanuit Châtel!

Terry de Chatel per boot wacht op u in de haven van Chatelaillon voor een tochtje met een semi-rigide boot naar het eiland Aix en Fort Boyard. Hij ontmoet u aan het eind van het ponton om u mee te nemen naar zee voor een tochtje van 1.15 uur met de wind in uw gezicht.

En bij eb, kies voor de privatisering van de boot. Terry zal u afzetten op het eiland Aix, of op een strand voor een romantische picknick… Een geweldig idee!

En als u romantisch bent, is een zonsondergang op zee een must!

Boek online