Marais Chatelaillon Les ConteursMarais Chatelaillon Les Conteurs
©Marais Chatelaillon Les Conteurs|Gregory Cassiau

Angoute - Châtelaillon: de wandeling van de gelukkigen

In het hart van de badplaats is het kustpad een van de meest populaire routes voor vakantiegangers. Misschien een beetje te veel in de zomer… Met de komst van het mooie weer, kiezen we voor een leuke afleiding: de Angoute wandeling! Genesteld op de hoogten van het resort, voert het u mee naar een wilde en betoverde Châtelaillon. Volg de gids! 🧭 🌿

Hijs het water!

Weet je dat? (zeg alsjeblieft nee). De badplaats Chatelaillon is omgeven door water! In het westen is er natuurlijk de oceaan, terwijl de moerassen en hun vochtigheid het oostelijke deel van het grondgebied afkoelen. Eén resort, twee longen! Laten we diep ademhalen en bij Angoute afspreken om wat hoogte te nemen.

Het circuit

Reden 1

Voor het kader

🧭 N46°04.999′ / W001°05.824′

Of u nu wandelt of fietst, de Angoute wandeling neemt u mee op verkenning naar een minder bekende, maar even boeiende kant van de badplaats. Rijd langs de Avenue de la Falaise, voordat u stopt bij de butte des Boucholeurs.

Daar is het een authentieke Merovingische necropolis die het puntje van zijn sarcofagen voor u oplicht. De geschiedenis van het station is nog niet afgelopen met u te verbazen…

We zijn bijna op het hoogste punt van Chatelaillon: de beruchte heuvel Angoute en zijn 22 meter hoogte. De Everest van de Charente-Maritime!

Psst: Wilt u de kleine wereld van het moeras van dichtbij zien? Ga naar het parc du belvédère, een uniek uitkijkpunt om nestelende vogels en de vegetatie in zijn meest natuurlijke staat te observeren. Vergeet uw verrekijker niet, zodat u niets mist!

Reden 2

Voor fauna en flora

Er zijn twee teams als het gaat om Angoute’s wandeling! Zij die ervan houden in de lente, met zijn verlegen natuur klaar om te bloeien, en zij die er de voorkeur aan geven in de herfst, gehuld in zijn warme, heldere bruintinten. Hoe zit het met jou?

Terwijl we wachten om te beslissen, maken we van de gelegenheid gebruik om te genieten van een wandeling van 2 km, ondergedompeld in de natuur. Open uw ogen wijd: er spelen zich duizend kleine schilderijtjes om u heen af. Een zwaan die langs de waterwegen kuiert, een ooievaar die geduldig zijn nest bouwt of een wilde otter die zijn snorharen laat glinsteren… De dierenwereld ligt binnen het bereik van de nieuwsgierigheid.

En als u met de haak wilt spelen, wachten er prachtige landtongen op u ter plaatse.

Reden 3

Om er een groot punt van te maken 🥗

Van de rivier naar de oven, er is maar één gerecht! Kijk maar eens: de paden van Chatelaillon zitten vol onvermoede ingrediënten met verrassende smaken.

Neem bijvoorbeeld de angelica bloem. De witte pompons zijn te vinden in het waterrijke gebied van de badplaats en in de Charentais-koeken. De natuur is zeker goed!