VelodysseeVelodyssee
©Velodyssee

Vélodyssée in Charente Maritime: onze halte in Châtelaillon!

Na enkele maanden van intensieve training zijn we klaar om van Roscoff naar Royan te rijden. Dit jaar laten we de auto staan en stappen we op twee wielen voor de Vélodyssée in Charente Maritime. Volg ons op deze reis!

Dag 1: Ontdekking van de moerassen

Eerste etappe van onze Vélodyssée in Charente Maritime: Marans, in het hart van het Marais poitevin. We maken onze fietsen vast, hier, het is op het water dat we bewegen. Nadat we onze benen hebben gesterkt door honderden kilometers over fietspaden te rijden, is het tijd om aan onze armen te werken door te roeien!

Deze kleine groene pauze is meer dan welkom, we moesten even op adem komen! Langs het water ontdekken we de Poitevin moerassen, hun fauna en flora. Zwanen, ijsvogels en libellen vergezellen ons op onze escapade op het water.

Het is magisch!

We hebben een geweldige tijd gehad en het is tijd om weer op weg te gaan! Voordat we onze helmen opzetten en vertrekken, vragen we een van de moerasschippers om advies. Op zoek naar een plek aan zee om een paar dagen uit te rusten, beveelt hij Châtelaillon aan. Laten we gaan!

Dag 2: Langs de Atlantische kust

We volgen de aanbevelingen van deze Charente-zeiler op en zoeken een plek om te overnachten. Het is beslist, voor ons wordt het de camping! Er is een hele goede bij Les Boucholeurs, camping Port Punay… fietsers zijn welkom en de vrouw van de eigenaar is Nederlandse, een fietsliefhebber zeker.

Het stuk langs de kust tussen La Rochelle en Châtelaillon is schitterend! We kunnen de stad al in de verte zien. Net voordat we in de haven aankwamen, konden we het niet laten om even te stoppen bij een heel mooi strand omzoomd met hutten : de Port du Plomb in Angoulins. Deze Vélodyssée in Charente Maritime zit beslist vol verrassingen !

Dag 3: Een welverdiende pauze in Châtelaillon

Eindelijk kwamen we op onze bestemming aan voor een welverdiende rust! Nadat we onze fietsen hebben neergezet op de promenade van Chatelaillon, rennen we om onze benen te ontspannen in het water.

Van dit zwemmen hebben we trek gekregen, zoveel te beter, het terras van de Bugatti en zijn salades wachten op ons. We maken van deze gastronomische pauze gebruik om de banden van onze fietsen te laten oppompen bij Good Bikes, fietsverhuur- en reparatiewerkplaatsen, gelegen vlak achter het Casino.

Ons zadel als nieuw en onze eetlust gestild, is het tijd voor ons om Chatelaillon en zijn omgeving te ontdekken. We rijden langs de zee, tussen de haven en de boucholeurs, de zeestraal komt onze gezichten verfrissen. Als we aankomen in het charmante dorp Boucholeurs, wordt onze voortgang gestopt door de tractor van een oesterkweker, gevuld met zakken oesters. We hebben net geluncht en toch doet de aanblik van deze zeevruchten ons watertanden! We weten wat we vanavond gaan eten!

Bij aankomst op Port Punay camping, worden we met een grote glimlach begroet door Morgan en Angelique. Genesteld in het hart van het dorp en midden in de natuur, is de camping perfect om uit te rusten. We brengen de late namiddag door in de wellness-ruimte van de camping en de avond op het terras van Saveurs Nacrées om te genieten van een zeevruchtenschotel met uitzicht over de baai. De zon gaat onder en we genieten van het moment voordat we over een paar dagen weer op weg gaan naar Royan, de laatste etappe van onze Vélodyssée in Charente Maritime.

Meer over de VELODYSSEE