Fietstocht Chatelaillon PlageFietstocht Chatelaillon Plage
©Fietstocht Chatelaillon Plage

Fietstocht vanuit Châtelaillon: op de Poï'z route

Het is mooi weer, de lucht is blauw… Zullen we een poosje uitgaan? De stam heeft besloten om een mooie fietstocht te maken van Châtelaillon naar de poorten van Angoulins. Maar deze keer bij de zee, om de kleine groep koel te houden. En daarvoor kunnen we vertrouwen op Ziclou, de bolletjestrui van Terra Aventura!

Samengevat

💦 Thematisch: Aan het water

🚲 Guide Poï’z : Ziclou de fietser

📏 Afstand: 14 km

⌚️ Duur: 3u +

⚔️ Difficulty: ⭐️ ⭐️ ⭐️

🗺️ Terrein: ⭐️ ⭐️

📍 Steden: Châtelaillon-Plage / Angoulins-sur-Mer

Stadium 1

Download de applicatie! 📥

Wist u dat?

U kunt uw routebeschrijving ook rechtstreeks afdrukken vanaf de website of bij uw plaatselijke VVV-kantoor.

Stap 2

Kies je fiets!

Er gaat niets boven een professional om je te begeleiden in je keuze! Huur de fiets van uw dromen en rust uzelf uit als een chef-kok voor uw fietstocht vanuit Chatelaillon dankzij onze experts.

Ze weten er alles van:

Stap 3

Wees voorzichtig.

Advies voor jong en oud!

✔️ Uw smartphone opladen voor u vertrekt

✔️ Zet het geluid aan zodat je geen richtingsveranderingen mist

✔️ Zorg voor een goede uitrusting (voor kinderen zijn helmen verplicht)

✔️ Rijd aan de rechterkant van de rijstrook, enkele file

✔️ Respecteer de tekens

Wees voorzichtig als je stopt om de raadsels te beantwoorden

❌ Rijd niet met je telefoon in je hand (bevestig hem aan het stuur)

Stap 4

Vertrekpunt: station van Châtelaillon

🧭 N46° 04.698′ / W001° 05.472′

Spoorwegen en zwemmen in zee: hetzelfde populaire succes aan het eind van de 19e eeuw! Het was aan de Compagnie des Charentes te danken dat Châtelaillon de eerste badplaats van het departement werd die vakantiegangers op zijn kades ontving. Het was 1897 en de lijn Rochefort-La Rochelle was officieel geboren.

Châtelaillon, vroeger een duinlandschap, verwelkomde meer dan 70.000 badgasten en werd de favoriete plek van de plaatselijke bourgeoisie.

Voordat u uitstapt, zorg ervoor dat u niets vergeet aan boord!

Stap 5

Panorama van de eilanden en Fort Boyard

🧭 N46°04.983′ / W001°05.806′

Uw fietstocht vanuit Châtelaillon gaat verder langs de kustlijn met een adembenemend uitzicht op de punt van Fouras, het eiland Aix, het eiland Oléron en het eiland Ré! Haal de verrekijker maar tevoorschijn: u kunt het silhouet van het beroemde Fort Boyard zien. Wacht, is dat niet Passe-Partout daar?

Goed om te weten: Fort Boyard was niet altijd de cultusplaats die avonturiers uitdaagt. Het werd vroeger gebruikt om de haven te beschermen en het Arsenaal van Rochefort te verdedigen.

Snack pauze voor iedereen! De helmen zijn af en het is tijd om weer op krachten te komen met de heerlijke karamellen met fleur de sel van het Ile de Ré. Een 100% lokale traktatie.

Stap 5

De haven van Loiron

🧭 N46° 06.131′ / W001° 07.384′

Stap 7

La Pointe de la Belette

🧭 N46° 06.290′ / W001° 08.371

Een niet te missen afleiding om de “carrelets” van de Charentekust te ontdekken. De carrelets? Dit zijn hoge vissershutten, uitgerust met een groot net, die boven het intergetijdengebied zijn gebouwd. In hun mazen kunt u zeebaars, tong en paling vangen. Uw fietstocht vanuit Châtelaillon zal u blijven verbazen…

Stap 8

St. Peter's Kerk

🧭 N46°06.292′ / W001°06.592

Na het moerasland te zijn gepasseerd, brengt uw Terra Aventura uitstapje u naar de voet van de kerk Saint-Pierre d’Angoulins, waarvan de oudste delen dateren uit de 11e en 12e eeuw. Romaanse ramen, versterkte chevet en machicoulis: hou je ogen open voor je volgende aanwijzing!

Stap 10

La Rochelle

🧭 N46°05.686′ / W001°06.024′

U bent aangekomen in het hart van de mooie rebellenstad. Je hebt een collectieve traktatie verdiend op een van de terrassen van de Vieux Port! U parkeert uw paard gratis, bekijkt uw aanvraag en geniet samen van het einde van uw fietstocht vanuit Châtelaillon.

Overzicht

Alle stadia