Velo Port Chatelaillon ContVelo Port Chatelaillon Cont
©Velo Port Chatelaillon Cont

Fietstocht in La Rochelle: een 100% meidenrit!

Vandaag spelen we de rebel en kiezen we voor een fietstocht in La Rochelle. De auto zal wachten! Fred van het Orbigny Hotel gaf ons vanmorgen het idee. Er gaat niets boven een wandeling onder de zon en het herontdekken van de wereld tussen meisjes. Het hotel stelt ons zelfs fietsen ter beschikking, wat erg leuk is. Strohoeden, zonnebrillen en sportschoenen: we gaan!

Uitstapje: Fort Boyard, Vinaigre en carrelets

Vanaf het strand vermenigvuldigen de mooie toeristische plekjes zich op ons pad! Wij delen met u onze favorieten van onze fietstocht in La Rochelle:

1 – Het prachtige panorama van Fort Saint-Jean op het strand van Châtelaillon
Kijk meisjes, jullie kunnen Fort Boyard zien! (Hier begint de karaoke… Sorry voor de oren!)

2 – De sluis van Saint-Jean des Sables
We zetten de fietsen neer en genieten nog even van de koelte van het kanaal. De timing is perfect, het laagtij geeft ons een prachtig uitzicht op het intergetijdengebied. *

 

3 – De pauze bij de belvédère die bekend staat als La Chaume
Een pergola en banken: de laatste zitplaats verliest zijn plaats! We persen ons samen om te passeren en nemen de tijd om de eilanden en Fort Enet in de verte te bewonderen.

4 – De rustige haven van Loiron in Angoulins
Op aanraden van andere fietsers doorkruisen we de mooie baai van Loiron met zijn mooie, kleurrijke vissershutjes. De woordspelingen laten niet op zich wachten wanneer we de vroegere naam van de haven vernemen: Vinaigre!

5 – De carrelets van Pointe de la Belette
Nog een nieuwigheid voor ons! We ontdekken samen de carrelets, deze vierkante visnetten gespannen door huizen op palen. Typische installaties van de regio.

6 – Het uitzicht op La Rochelle vanaf de Pointe de la Barbette
Onze fietstocht in La Rochelle loopt ten einde. Vanaf ons voorgebergte wordt de opstandige stad onthuld in een schitterend panorama dat zich uitstrekt tot het strand van Aytré. Nog een paar pedaalslagen en we zijn er!

Wij hebben ook vernomen dat onze escapade naar Aytré overeenkomt met de eerste Terra Aventura Vélo in Charente-Maritime. De kinderen zullen blij zijn!

11:00 uur: Een voorproefje van de feestdagen

In Aytré aangekomen, gaan we in de richting van Minimes en hun beroemde Phare du Bout du Monde. Ook al hebben we maar 14 km afgelegd, het is toch een beetje de indruk die we hebben! We blijven groen tot het einde door te kiezen voor de elektro-solaire boot die ons snel naar de oude haven van La Rochelle brengt.

La Rochelle houdt van tweewielers en dat voel je! Wij parkeren onze fietsen gemakkelijk in een van de fietsenstallingen die aan het station grenzen.

Na de inspanning, lunch op de haven. We halen de zonnebril tevoorschijn, proosten met onze vrienden en genieten van onze pauze op het terras als echte Rochelaises. Een laatste koffie en daar zijn we al onder de arcades, klaar voor een onvermijdelijke winkelsessie in het stadscentrum.

Vélodyssée: de langste fietsroute van Frankrijk!

Geniet van 1200 km fietspad voor een uniek avontuur

De meiden hun fietstocht naar La Rochelle? Goede humor, cult momenten en mooie herinneringen.

Juliette, 34 jaar oud

Op de terugweg: toepassing, schemering en zwembad

Aan het eind van de dag, beginnen we allemaal te stagneren. Zullen we teruggaan? Fred raadde ons aan om met onze fietsen op de trein te stappen. We downloaden de lokale Ter-applicatie in een paar seconden, kopen onze tickets online en we zijn comfortabel geïnstalleerd voor de terugreis.

De trein rijdt langs de zee en we zien het prachtige schouwspel van de heenreis, met dit keer de avondverlichting. Wat een dag! We sluiten ons aan bij ons hotel op een steenworp afstand van het station, alvorens ons een laatste duik te gunnen in het blauw van het zwembad.