img-name-mising

Rencontre avec Clément BALOUP

in Châtelaillon-Plage
 • In het kader van het Festival international du film et du Livre d'aventure van 12 tot 19 november 2023 in La Rochelle verwelkomt de Médiathèque La Malle d'Allionis Clément BALOUP.

 • Zaterdag 18 november om 15.30 uur

  Ontmoet Clément BALOUP, auteur van "J'aurais pu devenir millionnaire, j'ai choisi d'être vagabond". Het leven en de carrière van een ecologische pionier, bewerkt tot een stripverhaal, uitgegeven door Paulsen.

  Het verhaal:
  Theodore Roosevelt noemde hem "de vrijste man die ik ooit heb ontmoet". Na enkele dagen in het bos te hebben doorgebracht met de president van de Verenigde Staten, slaagde John Muir erin hem te overtuigen van het belang van het nemen van...
  Zaterdag 18 november om 15.30 uur

  Ontmoet Clément BALOUP, auteur van "J'aurais pu devenir millionnaire, j'ai choisi d'être vagabond". Het leven en de carrière van een ecologische pionier, bewerkt tot een stripverhaal, uitgegeven door Paulsen.

  Het verhaal:
  Theodore Roosevelt noemde hem "de vrijste man die ik ooit heb ontmoet". Na enkele dagen in het bos te hebben doorgebracht met de president van de Verenigde Staten, slaagde John Muir erin hem te overtuigen van het belang van het nemen van maatregelen om de wilde natuur te beschermen. Dit leidde tot de oprichting van de eerste nationale parken, waaronder het beroemde Yosemite. Dit is de rode draad in het script van Clément Baloup, dat ons meeneemt langs de grote paden van deze ecologische pionier die eruitzag als een profeet. Al op jonge leeftijd koos dit autodidactische genie - uitvinder van ingenieuze machines vanaf zijn puberteit, filosoof, briljant schrijver, maar ook natuuronderzoeker, zoöloog en gletsjeronderzoeker - ervoor om de nieuwe industriële en nijvere maatschappij af te zweren om ondergedompeld en autonoom in de natuur te leven.

  De auteur :
  Sinds 2004 publiceert Clément Baloup strips en notitieboeken die zich voornamelijk richten op het weergeven van de werkelijkheid. Hij verkent lotsbestemmingen die verstrikt zijn geraakt in oorlogsgeweld, immigratie en sociale strijd. Zijn onderzoek bracht hem van de Verenigde Staten naar Nieuw-Caledonië, via Dubai en Hongkong. Hij besteedt ook veel van zijn tijd aan het onderwijzen van sequentiële verteltechnieken op kunstscholen en universiteiten.


  Gratis toegang
 • Gesproken talen
  • Frans