Zie foto's (4)
Thibaut Garcia

Orchestre de chambre Nouvelle-aquitaine - Musique Classique

in Châtelaillon-Plage
 • Orchestre de chambre Nouvelle-Aquitaine presenteert het concert "Naissance et renaissance" met als speciale gast Thibault Garcia, gitarist en instrumentale revelatie van de Victoires de la Musique Classique awards 2019, op zaterdag 16 maart op het podium van Beauséjour.

 • Op het programma van deze bijzondere avond: CASTELNUOVO-TEDESCO | Concerto No. 1 voor gitaar op. 99
  Betsy JOLAS | Vier psalmen van Heinrich Schütz (1996)
  BEETHOVEN | Symfonie nr. 2 in D groot, op. 36

  Sommige werken verbergen, in tegenstelling tot de stemmingen van hun componisten, een geheim, maskeren een crisis of een diepe wond.
  Castelnuovo-Tedesco's eerste gitaarconcert (1939), dat er kalmerend en vrolijk uitziet, werd gecomponeerd toen de componist - een Jood - uit het fascistische...
  Op het programma van deze bijzondere avond: CASTELNUOVO-TEDESCO | Concerto No. 1 voor gitaar op. 99
  Betsy JOLAS | Vier psalmen van Heinrich Schütz (1996)
  BEETHOVEN | Symfonie nr. 2 in D groot, op. 36

  Sommige werken verbergen, in tegenstelling tot de stemmingen van hun componisten, een geheim, maskeren een crisis of een diepe wond.
  Castelnuovo-Tedesco's eerste gitaarconcert (1939), dat er kalmerend en vrolijk uitziet, werd gecomponeerd toen de componist - een Jood - uit het fascistische Italië naar de Verenigde Staten vluchtte. Onder de traditionele vorm van het neoromantische concerto kwam de traditionele Joodse cultuur naar voren, om nooit meer te verstommen. Het werk geeft ook een ereplaats aan de klassieke gitaar, in volle bloei, wiens dialoog delicaat in evenwicht is met het orkest. Onder de snaren is de Spaanse folklore nooit ver weg. Een fascinerend werk over ballingschap, waarin we meer dansen dan huilen!
  Op dezelfde manier sublimeert Beethoven een periode van existentiële crisis in zijn Tweede Symfonie (1803), misschien wel de meest vreugdevolle en energieke van allemaal. En ook hij tovert een paar populaire momenten tevoorschijn in zijn klassieke schrijven. Na deze symfonie kwam Beethoven weer tot leven en verklaarde: "Vanaf nu wil ik een nieuwe weg inslaan".
  Meer dan een eeuw na elkaar maakten twee werken van verhoogde vitaliteit het mogelijk om de crisis te overwinnen en te sublimeren. Om herboren te worden. De componiste van vandaag, Betsy Jolas, versterkt perfect deze dialoog tussen verleden en heden door de erfenis van de gewijde muziek uit de Renaissance te herinterpreteren.

  Orchestre de chambre Nouvelle-Aquitaine onder leiding van Jean-François Heisser
  Thibaut Garcia, gitaar

  Thibault Garcia, instrumentale onthulling op de Victoires de la Musique Classique awards 2019
 • Gesproken talen
  • Frans
Tarieven
Betalingsmethoden
Uurroosters
Uurroosters
 • De 16 maart 2024 in 20:30