Zie foto's (2)
equateur Lynda Paquette et Martin Parent

Ciné-conférence - L'Equateur

in Châtelaillon-Plage
 • Filmconferentie over "Ecuador - Land van diversiteit" met de regisseur die de film presenteert, dinsdag 9 april om 14.30 uur op het podium van Beauséjour in Châtelaillon-Plage.

 • Ecuador wordt begrensd door de Stille Oceaan en doorkruist door het Andesgebergte. Het is een uitzonderlijk land met een van de grootste biodiversiteit ter wereld. Met een verscheidenheid aan ecosystemen, variërend van zeeniveau tot meer dan 6.000 meter boven zeeniveau, is het land de thuisbasis van een dichtheid aan planten- en diersoorten die uniek is in de wereld. Deze natuurlijke diversiteit wordt aangevuld door een belangrijk etnisch mozaïek bestaande uit Mestiezen (afstammelingen van...
  Ecuador wordt begrensd door de Stille Oceaan en doorkruist door het Andesgebergte. Het is een uitzonderlijk land met een van de grootste biodiversiteit ter wereld. Met een verscheidenheid aan ecosystemen, variërend van zeeniveau tot meer dan 6.000 meter boven zeeniveau, is het land de thuisbasis van een dichtheid aan planten- en diersoorten die uniek is in de wereld. Deze natuurlijke diversiteit wordt aangevuld door een belangrijk etnisch mozaïek bestaande uit Mestiezen (afstammelingen van Spaanse en Amerindiaanse voorouders) en inheemse groepen.
  De biodiversiteit wordt bedreigd door klimaatverandering en de exploitatie van natuurlijke hulpbronnen. Veel Ecuadorianen verzetten zich tegen deze bedreigingen. In de nevelwouden van Choco beschermen groepen het leefmilieu van de Andesberen.
  In het Amazonegebied voeren gemeenschappen campagne om de oliewinning aan banden te leggen. Rond Chimborazo maken de Kichwas zich zorgen over het terugtrekken van de gletsjers. We moeten ook de passie van de boeren van het land noemen, die de beste cacao ter wereld verbouwen!
  Kom en ontmoet een volk dat erop gebrand is om hun land en tradities te beschermen. Behoud, overdracht en continuïteit lopen als een rode draad door dit avontuur!

  Een film geregisseerd en gepresenteerd door Lynda Paquette en Martin Parent
  Onder het label Altaïr conférences
 • Gesproken talen
  • Frans
Tarieven
Betalingsmethoden
Uurroosters
Uurroosters
 • De 9 april 2024 in 14:30