Zie foto's (2)
l'age de la marche - Elise et Louis-Marie Blanchard

Ciné-conférence - En route vers Compostelle

in Châtelaillon-Plage
 • Filmconferentie over "En route vers Compostelle - L'âge de la marche" met de regisseur om de film te presenteren, dinsdag 6 februari om 14.30 uur op het podium van Beauséjour in Châtelaillon-Plage.

 • Deze film begint met de Via Arverna, een weinig bereisde route die begint in Clermont-Ferrand en leidt naar Cahors, via Rocamadour, door de Auvergne en Quercy. Daarna gaat de reis verder langs de oorspronkelijke route, de beroemde en mythische Camino Francès, een belangrijke route die pelgrims van de Pyreneeën naar Santiago de Compostela brengt.
  Je lichaam voelen, een landschap betreden, de elementen trotseren, de lange weg lopen betekent je tijdschema, je hiërarchieën en je zorgen vergeten,...
  Deze film begint met de Via Arverna, een weinig bereisde route die begint in Clermont-Ferrand en leidt naar Cahors, via Rocamadour, door de Auvergne en Quercy. Daarna gaat de reis verder langs de oorspronkelijke route, de beroemde en mythische Camino Francès, een belangrijke route die pelgrims van de Pyreneeën naar Santiago de Compostela brengt.
  Je lichaam voelen, een landschap betreden, de elementen trotseren, de lange weg lopen betekent je tijdschema, je hiërarchieën en je zorgen vergeten, de grillen van het weer en het onbekende van ontmoetingen trotseren. Het betekent ook de tijd en beschikbaarheid hebben om onszelf af te vragen: wie zijn we, wat willen we, wat betekent het leven voor ons?
  Sinds de 11e eeuw trekken pelgrims uit heel Europa naar Santiago de Compostela. Het huidige succes van deze pelgrimstocht is niet zozeer een voorbijgaande rage als wel de herontdekking ervan door een samenleving op zoek naar betekenis.

  Een film geregisseerd en gepresenteerd door Elise en Louis-Marie Blanchard
  Onder het label Altaïr conférences
 • Gesproken talen
  • Frans
Tarieven
Betalingsmethoden
Uurroosters
Uurroosters
 • De 6 februari 2024 in 14:30